torsdag 30. juni 2011

Pirellis dekkvalg for juli

Pirelli-slicks

Pirelli har i dag offentliggjort hvilke dekktyper de vil levere til de tre neste løpene - England, Tyskland og Ungarn.

Hard og soft på Silverstone
Til Englands GP vil Pirelli bruke det sølvmerkede Hard-dekket som prime, og det gule Soft-dekket som option. Pirelli mener at den harde gummiblandingen er nødvendig for å takle den høye gjennomsnittshastigheten på Silverstone, og at de myke option-dekkene vil gi teamene gode muligheter til å bruke forskjellige strategier.

Pirellis motorsportsjef, Paul Hembrey, tipper at det normale på Silverstone blir tre stopp, men at noen også vil gå for fire. Har vi et nytt kaosløp på gang? 

Synd for Ferrari
Valget av den harde blandingen blir neppe populært hos Ferrari, som hadde store problemer med å få de harde dekkene opp i riktig temperatur sist de ble brukt – i Spanias GP i Barcelona. Der kom Fernando Alonso på femteplass – over en runde bak både Red Bull og McLaren.

Så akkurat når FIA iverksetter den nye eksosregelen – som ifølge Helmut Marko vil gjøre Red Bull et halvt sekund tregere pr. runde – så kommer Pirelli brusbilene til unnsetning med et dekkvalg som veier opp for fartstapet.

Men kanskje McLaren kan slå tilbake på hjemmebane? I Valencia var de jo ikke i nærheten av å holde følge med Red Bull, men på en ordentlig racerbane bør det vel bli bedre.

Medium og Soft i Tyskland
Til Tysklands GP på Nürburgring blir det Medium (hvit) som prime og Soft (gul) som option. Dette er samme dekkvalg som i Valencia.

Soft og Supersoft i Ungarn
For Mikke Mus-banen Hugaroring har Pirelli valgt Soft som prime-dekk, og de rødmerkede Supersoft-dekkene som option. Dette er det samme som ble brukt i Monaco og Montreal.

Soft i alle løpene
Som tabellen nedenfor viser har Pirelli brukt Soft-dekket i alle løpene i år. Nå bør de vel snart tørre å prøve kombinasjonen Medium og Supersoft?

Pirelli-tabell-juli

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar