søndag 12. juni 2011

McLaren satser på regn i Montreal

hamilton_canadaMcLaren-sjefen, Martin Whitmarsh har bekreftet at begge deres biler var satt opp med større marktrykk enn normalt i kvalifiseringen, fordi de forventer regn under løpet.

I går var det overskyet, men tørt hele dagen i Montreal, men McLarens meteorologer spådde at det var 60 % sjanse for regn under løpet. McLaren tok derfor en kalkulert risiko med oppsettet, og satser på at en dårlig kvalifisering vil oppveies av fordeler i løpet.

Resultatet av denne gamblingen er at Lewis Hamilton starter fra P5 i dag, mens Jenson Button står på P7. Hamilton var over et halvt sekund langsommere enn den faste mannen på pole-position, Red Bulls Sebastian Vettel.

Jeg har sjekket været i Montreal, og akkurat nå er det lett regn der borte. Varselet videre utover dagen sier torden og regnbyger, så det kan hende McLarens meteorologer får rett.

Det kan altså hende McLaren har gjort noe smart her, og da kan det bli et riktig morsomt Kandas GP. Men det kan jo også hende at flaksen til Vettel fortsetter, og at det klarner opp og blir bare drittvær. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar