søndag 26. juni 2011

En bra motorsportshelg

Valencia 2011Kombinasjonen av helgebillett til EM-runden i Rallycross på Lånke og deretter Formel 1-løpet i Valencia i opptak, gjorde denne helga til en tetttpakket og bra motorsportshelg for min egen del.

Bra rallycross
Rallycrossløpet var bra, og med spennende finaler og norsk dobbeltseier i Supercars, ble det en svært hyggelig søndag i sola på Lånke. Bortsett fra noen forsinkelser i finalene på grunn av protester – noe som ikke er arrangørenes skyld - gikk det meste helt etter programmet.

Dårlige tribuneforhold
Men en ting må jeg få lov til å klage på: Å henge etter hælene i en stupbratt jordskråning for å få se det som skjer ute på banen, vil jeg ikke akkurat kalle tilskuervennlig. Når man har betalt nesten 500 kroner for en billett, bør man kunne forvente litt bedre tribuneforhold. Her er det et betydelig forbedringspotensiale til neste gang!

Slappere i Valencia
Europas GP i Valencia har aldri brukt å være spennende, og 2011-versjonen ble heller ikke det helt store. Selv om det lenge bare var noen sekunder mellom de tre første – Vettel, Alonso og Webber – fikk jeg aldri følelsen av at Vettels seier var alvorlig truet. Men Alonso og Webber hadde en fight om andreplassen helt til Alonso fikk overtaket etter det siste pitstoppet.

Alle fullførte løpet
Vi fikk nok se en god del flere forbikjøringer enn vanlig i Valencia, men dette var vel det første løpet i år som ikke krevde konsentrasjon for å få med seg det som skjedde. En liten kuriositet er at alle de 24 bilene kom i mål for første gang, slik at Europas GP 2011 går inn i historien som løpet med flest biler i mål.

Fortsetter Red Bull å dominere?
Det kan virke som om Ferrari fortsetter å nærme seg Red Bull, mens McLaren har falt av lasset. Men dette var en bane som krever lite marktrykk, så når vi kommer til Silverstone – med helt andre forhold - kan situasjonen bli en helt annen. Og da blir det også nye diffuserregler, som kanskje kan bidra til at styrkeforholdet endrer seg.

Vettel kan ta ferie
Det som er klart er at Sebastian Vettel fortsetter å vinne, mens konkurrentene bytter på å ta de nærmeste plassene bak ham. Dermed øker Vettels ledelse enda fortere, og han kan faktisk stå over de tre neste løpene og fortsatt lede førermesterskapet når de kommer til Spa i slutten av august.

God natt!
Når disse linjer skrives har jeg fått i meg en bedre middag på hotellet. Nå kjenner jeg at det skal bli godt å komme seg i seng. God natt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar