fredag 10. juni 2011

Bahrain innser at slaget er tapt

Bahrain-atmosphereNå ser det ut for at avlysingen av Bahrains GP 2011 endelig og definitiv. Styreformannen for Bahrain International Circuit har i dag sendt ut en pressemelding der han bekrefter at de ikke lenger vil forsøke å få tildelt en ny dato, og at de innser at løpet ikke kommer til å bli avviklet i år.

Dette skjer etter at teamene har gjort det klart at de ikke vil gå med på å forlenge terminlista til ut i desember, og at det heller ikke er aktuelt å la Bahrain overta datoen som Indias GP er satt opp på.

Dermed ser det ut til at farsen endelig er over, og at FIA og Bernie har gått på et skikkelig prestisjetap. 1-0 til teamene og demokratiforkjemperne i Bahrain.

Men FIA-president Jean Todt har i et brev til teamene passet på å minne om at det i henhold til Concorde-avtalen er Bernies ansvar å sørge for at løpene går etter kalenderen, og at FIA bare godkjenner de datoene Bernie foreslår. Ansvarsfraskrivelse er en enkel øvelse, men hvorfor sendte da Todt sin visepresident til Bahrain for å sjekke om alt så bra ut?

Bernie snudde som vanlig kappen etter vinden, og gikk mot vedtaket han var med på å gjøre i WMSC da han oppdaget at han hadde valgt feil side. Den ene dagen trodde han på FIA-rapporten som sa at Bahrain var blitt et fredelig land igjen, men dagen etter hadde han ombestemt seg. Stol aldri på en gammel bruktbilselger.

I den offisielle F1-kalenderen på Bernies egen nettside opererer de med at Bahrains GP skal kjøres den 30. oktober, mens Indias GP nå er flyttet til 11. desember. Selv hans egne folk sliter altså med å henge med når sjefen stadig forandrer mening.

Så får vi se om Bahrain kan komme i orden igjen tidsnok til at Formel 1 kan komme på besøk neste år. Ifølge kalenderen som ble vedtatt av WMSC nylig skal sesongen starte med Bahrains GP den 11. mars 2012, så de har ikke så veldig god tid på seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar