lørdag 7. mai 2011

Vettel og Alonso stabile på kvalifiseringene

Vettel-Tyrkia-kvalKvalifiseringen til Tyrkias Grand Prix ble nok en gang vunnet av Sebastian Vettel, som tok sin fjerde pole i år. Og som vanlig vant han med klar margin.

Det nye var at Red Bull-kollega Mark Webber ble andremann – for første gang i år, og at Nico Rosberg - også for første gang i år - klemte seg inn foran Lewis Hamilton. P3 til Mercedes, P4 til McLaren. Tettere konkurranse er bra.

Det kan faktisk virke som om Mercedes nå er på bedringens vei, for Michael Schumacher kom seg til også til Q3. Det var også første gang i år for ham. P8 er en viss fremgang for Schumi, selv om det fortsatt ikke stemmer helt.

Den eneste som har vært like stabil som Vettel på kvalifiseringene i år, er Fernando Alonso. Ferrariføreren har startet fra P5 i alle løpene i år, og Tyrkias GP ble intet unntak. Men spanjolen hadde nok foretrukket å startet litt lenger frem.

Ellers var det de vanlige som kom seg til Q3: Begge Renaultene (Petrov P7, Heidfeld P9), samt Jenson Button (P6) og Felipe Massa (P10). Massa fikk forøvrig ikke satt noen tid i Q3, for han gjorde en kjempetabbe i begynnelsen av sitt eneste forsøk, og valgte å avbryte runden for å spare dekk til løpet.

Ellers var det fremgang å spore for Williams, som fikk Barrichello inn på P11 og Pastor Maldonado på P14, og nedtur for Sauber, som måtte nøye seg med Sergio Perez på P15 og Kamui Kobayashi på P 23.

Kobayashi fikk ikke satt noen kvalifiseringstid i det hele tatt, fordi motoren hans bare døde på første runde i Q1. Men det kan jo bli moro å se hva han kan gjøre ut av det i løpet. Kobayashi er jo ikke den som sier nei takk til en forbikjøring når sjansen byr seg. Hvis han holder seg unna trøbbel, kan det kanskje bli poeng til Sauber likevel.

Men Vettel er som vanlig favoritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar