mandag 2. mai 2011

FIA gir Bahrain enda en sjanse

FIA-FLAGGI mars ga FIA Bahrains Motorsportsforbund frist til 1. mai med å gi en tilbakemelding på om det ville være mulig å arrangere Bahrains Grand Prix senere i år. Den fristen gikk altså ut i går, og meldingen som kom fra Bahrain var et slags «vet ikke».

Men etter påtrykk fra flere hold, ikke minst fra Bernie, har FIA i dag gitt arrangørene i Bahrain enda en måneds utsettelse på å bestemme seg for om de tar sjansen på å arrangere løpet. Nå er det 3. juni som gjelder, men det spørs vel om det vil hjelpe særlig mye.

Demonstrasjonene fortsetter
Vi har ikke hørt så mye om situasjonen i Baharin i det siste, men det er mest fordi det har vært så mye mer uro og krig andre steder i verden. Den 15. mars innførte herskerne i kongedømmet en tre måneders unntakstilstand, samtidig som soldater og politifolk fra Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater gikk inn i landet for å hjelpe makthaverne med å slå ned demonstrasjonene.

Men til tross for dette har opposisjonen fortsatt å demonstrere, og stadig er folk blitt skutt og drept. Forrige torsdag ble seks opposisjonsledere arrestert, og onsdag mistet flere mennesker livet da sikkerhetspolitiet stormet teltleiren som demonstrantene hadde satt opp i hovedstaden Manama, og satte fyr på den.

Så noe nærmere en løsning er de nok ikke i det lille ørkenlandet, selv om Bernie hevder at kronprinsen han snakker med sier at «det går likar no».

Tull å utsette beslutningen
Jeg for min del skjønner ikke at FIA kan utsette denne beslutningen igjen. Det er vel nesten bare Bernie som fortsatt tror at Bahrains Grand Prix kan kjøres i år. De fleste andre har forlengst skjønt at løpet kommer til å bli avlyst, enten av politiske eller av sikkerhetsmessige årsaker.

Men araberlandene har tydeligvis stor makt og innflytelse på FIAs styrende organer, så Jean Todt må vel bare gjøre som han får beskjed om. Og Bernie går som vanlig etter pengene, så han er lett å lese.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar