tirsdag 10. mai 2011

Det blir DRS i Monaco likevel

MonacoDet gikk en stund rykter om at FIA ville forby den justerbare bakvingen – DRS – i Monacos Grand Prix, fordi noen av førerne var redde for at den kunne skape farlige situasjoner på den trange banen. Det var spesielt frykten for kollisjoner i tunnelen som var grunnen til at enkelte førere ville ha FIA til å forby DRS i dette ene løpet.

Men flere team skal ha protestert mot forslaget, blant annet fordi de mente at det ville bli for kostbart å utvikle en egen bakvinge spesielt for Monaco. Og når ønsket om å droppe DRS ikke var enstemmig, valgte FIA å holde seg til boka.

Charlie Whiting sendte derfor ut en melding til teamene sist søndag og informerte dem om at FIA har besluttet at DRS også vil bli tillatt i Monacos GP.

Og nå er formannen i førerforeningen, Rubens Barrichello, forbannet. Han mener at FIA gambler med sikkerheten for å gjøre løpet mer spennende.

Det har han kanskje rett i. Men hvis man nå mener at DRS er vidundermiddelet som må til for at det skal bli forbikjøringer i Formel 1, så er vel ikke Monaco riktig sted å la være å bruke det? Ordene ‘forbikjøring’ og ‘Monaco’ blir jo sjelden nevnt i samme setning, så dette kan jo bli uvanlig moro.

Men det kan også hende at Rubens får rett, og at det blir mange kjedelige runder bak Safety Car.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar