onsdag 27. april 2011

Team Lotus kjøper Caterham

Lotus_Caterham_nTeam Lotus-eier Tony Fernandes offentliggjorde i dag det vi har hørt rykter om i noen dager, nemlig at de har kjøpt den engelske sportsbilfabrikanten Caterham.

Om det betyr at Formel 1-teamet kommer til å bli omdøpt til Caterham ville Fernandes ikke si noe om, men noe annet ville vel være merkelig.

Ideen hans med å starte et Formel 1-team med navnet Lotus, var i utgangspunktet å bruke det for å markedsføre Lotus som en rimelig sportsbil for den asiatiske middelklassen. Men så ble eks-Ferrari-markedsføreren Dany Bahar sjef for bilfabrikken Lotus, og han fikk eierne til å forandre mening om de billige sportsbilene. Bahars ønske er nemlig at Lotus skal konkurrere med Ferrari i luksussegmentet, og ikke være en «billigbilfabrikk». Dermed gikk Lotus inn som eier og sponsor i Renault F1, og krangelen om retten til å bruke Lotus-navnet i Formel 1 havnet i retten.

Etter den smellen har altså Fernandes valgt å hoppe over på en annen hest for å komme videre med ideen sin, og stort nærmere Lotus enn Caterham er det vel ikke mulig å komme. Caterham Super 7 er basert på Colin Chapmans opprinnelige Lotus Seven, og har vært i produksjon i over 50 år.

Super 7 er en forholdsvis billig, enkel og morsom sportsbil, som selges både i England, Frankrike, Tyskland, Japan, USA, Australia og Midt-Østen, og som sikkert er et utmerket utgangspunkt for å virkeliggjøre Fernandes’ ide. Caterham er også en populær løpsbil, med over 700 registrerte førere som konkurrerer i egne serier i ni land, så koblingen til F1 er allerede på plass.

Regn derfor med at Team Lotus snart vil bytte navn. Om det blir Caterham Team Lotus eller bare Caterham avhenger nok mest av hvordan rettsaken ender.

Og hvis wannabe-Ferrari-planene til Dany Bahar flopper, vil nok Fernandes være på plass for å kjøpe opp restene av Lotus også, akkurat som han gjorde med Air Asia for ti år siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar