lørdag 23. april 2011

Årets Tyrkias Grand Prix kan bli det siste

tyrkia-gridAllerede i fjor høst skrev jeg at Bernie regnet med at Tyrkias Grand Prix ville forsvinne etter 2011, og nå ser det ut for at saken er så godt som avgjort.

Bernie trengte å kvitte seg med et eksisterende løp for å få plass til det nye løpet i Austin, Texas, og dermed ga han tyrkerne et tilbud han visste de ikke ville godta.

Avtalen med Istanbul Park utløper i år, og utspillet fra Bernie var en dobling av avgiften fra 2012 - fra 13 til 26 millioner dollar per år. Med bare 36 000 solgte billetter i 2009 - på et anlegg som har plass til 130 000 tilskuere – kan man godt forstå at tyrkiske myndigheter ikke vil satse enda mer penger på Formel 1. Og det er nok akkurat det Bernie har planlagt.

Ifølge tyrkiske aviser har myndighetene i Istanbul avvist Bernies tilbud, men en talsmann for handelskammeret sier at han fortsatt tror at de vil bli enige til slutt. Men det forutsetter nok at Bernie reduserer prisen, noe som neppe kommer til å skje.

Er det ikke typisk? Når Hermann Tilke for en gangs skyld har konstruert en bra bane, så ligger den på feil sted :-)

Men vanligvis pleier jo løpene i Tyrkia å være kjedelige, så savnet blir neppe så stort. Når jeg tenker etter så er det vel bare i fjor det har vært skikkelig bra.

Den endelige avgjørelsen kommer i løpet av mai.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar