mandag 14. mars 2011

Vettel blir hos Red Bull i fire år til

vettel_suzukaRed Bull varslet i dag at de har forlenget avtalen med Sebastian Vettel til utgangen av 2014. Detaljer omkring avtalen er ikke offentliggjort, men kilder i Formel 1-miljøet tror det dreier seg om en treårsavtale, med automatisk forlenging i ett år til dersom både team og fører oppnår visse avtalte mål.

Vettel har tidligere hatt en avtale med lav grunnlønn og store seiersbonuser. Den nye avtalen gir ham sannsynligvis en kraftig økning i fastlønna, på linje med hans nærmeste konkurrenter. Både Fernando Alonso og Lewis Hamilton har etter sigende årslønner på 140-150 millioner kroner med stort og smått, og det er lite trolig at Vettel har godtatt noe som er særlig mye dårligere - regjerende verdensmester som han er.

Avtalen setter en stopper for «Vettel til Ferrari»-ryktene for en stund, og det var sikkert også meningen. Men Vettel vil fortsatt bare være 27 år i 2014, så muligheten til teambytte vil fortsatt være der. Fernando Alonso vil være 33 i 2014, og da begynner han kanskje å synes at det er på tide å gi seg - etter 14 år i Formel 1.

Red Bull har forøvrig backet Vettel siden han var bare 11 år gammel, så det ville jo vært dumt å la andre overta ham når han nå endelig har nådd toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar