onsdag 9. mars 2011

Tonio Liuzzi blir HRT-fører

Liuzzi_HRTSå er endelig den siste ledige førerplassen i Formel 1 for 2011 fylt opp. Etter mange rykter og mye usikkerhet ble det til slutt Tonio Liuzzi som fikk den ledige plassen hos Hispania Racing - HRT F1 Team, ved siden av Narain Karthikeyean. Dermed ble Christian Klien – som kjørte noen løp for HRT i fjor – sittende igjen med svarteper.

Det er litt interessant å se at HRT og Colin Kolles valgte Liuzzi, som ikke er en betalfører. Det kan bety at HRT er i en bedre økonomisk situasjon enn mange vil ha det til.

Tonio Liuzzi er både erfaren og rask, og kan bidra med mye nyttig teknisk input for å få bilen til å fungere bedre. Men det forutsetter også at han må bli flinkere til å holde seg unna trøbbel enn tidligere, for han har ganske mange uhell og brutte løp bak seg hos Force India. «Ustabil» er vel ordet som betegner ham best.

Mye teknisk kunnskap og lang erfaring vil i alle fall komme godt med hos HRT, for de har fortsatt ikke vist frem den nye bilen sin. Det skal visstnok skje i tolvtiden førstkommende fredag i Barcelona, noe som betyr at de bare får med seg en og en halv dag med testing før sesongen starter. (Forutsatt at de unngår tekniske problemer, vel å merke.)

Men kanskje vil den nye gearboksen fra Williams hjelpe dem litt med driftssikkerheten. Den sikrer i hvertfall at integrasjonen med Cosworthmotoren blir mye bedre enn i fjor.

Spørsmålet er bare om det er nok til å holde HRT innenfor 107%-grensen som innføres i år. Dette betyr at de ikke kan være mer enn rundt 5,8 sekunder bak bestetiden i kvalifiseringen i Melbourne, for å få starte i løpet.

Jeg tipper at Liuzzi har bedre sjanse enn Karthikeyan til å klare akkurat det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar