fredag 4. mars 2011

Sirkus Bernie? Nei takk!

wrestlingØnsker vi at Formel 1 skal være en sport, eller vil vi heller at det skal være et sirkus? Det må vi kanskje tenke alvorlig på etter Bernies siste utspill. Han har nemlig foreslått at det skal innføres kunstig vanning på forskjellige tidspunkter under Formel 1-løpene. Som forslag hadde han en 20 minutters periode midt i løpet, eller på de 10 siste rundene.

På den måten mener Bernie at løpene vil bli mer spennende, og at det vil bli flere forbikjøringer. Det har han kanskje rett i, men det får da være måte på å finne på ting for å trekke til seg nye seere. Det neste blir vel at han vil at førerne skal rygge en runde hver gang de har byttet dekk, eller kjøre med bind for øynene den siste runden. Eller hvorfor ikke la halvparten av førerne kjøre motsatt vei? Da ville det blitt spennende, da!

Det er ikke første gang Bernie kommer med merkelige utspill, men og av og til kan man jo lure på om han er seriøs, eller om han bare sier noe tull for å komme i media. Hvis slike forslag får gjennomslag er det ikke lenge før Formel 1 blir motorsportens svar på amerikansk bryting, eller «wrestling» som det kalles. Der er jo det meste planlagt og avtalt på forhånd, og er langt unna sportsgrenen bryting.

Jeg ser for meg at vi skal sitte og se på klokka når løpet er kommet i gang, og vente på at Bernie skal trykke på knappen merket «regn». Det blir neppe like interessant hvis alle vet med 100 % sikkerhet at regnet kommer – og attpåtil får en melding to minutter før det slippes løs. «- Da vil det bli likt for alle», sier Bernie. Og det er nettopp det som er ett av problemene – alle teamene vil ha nøyaktig samme informasjon. Alle vet når det vil bli vått, og alle vet når det skal stoppe igjen. Slik er det ikke med ekte regn.

Heldigvis har mange allerede gått ut og sagt at de synes Bernies forslag er direkte dårlig, så vi får håpe «overrislingsprosjektet» hans drukner i fødselen. Dessverre er Pirellis direktør for motorsport, Paul Hembery, en av de som støtter Bernie, men han er sikkert mest opptatt av at forslaget kan bety at dekkene hans kommer mer i fokus.

La oss nå først se om de nye, regulerbare vingene vil fungere (noe jeg personlig tviler på), før man lager enda flere kunstige hjelpemidler som skal «forbedre» Formel 1. (Forresten kan det hende at Pirelli vil få mer omtale enn de egentlig ønsker seg, hvis det vi hører om den høye dekkslitasjen er riktig.)

De siste årene har vi hatt svært mange spennende løp – både på vått og tørt føre. Men hvis Bernie og en del av de andre av toppene i sporten stadig skal mase om at Formel 1 er så kjedelig, så er det ikke rart at folk flest tror at det er sant.

Hold kjeft Bernie, og la reglene være i fred en stund!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar