mandag 7. mars 2011

Nyheter fra en ganske stille uke

Ferrari F150 2011

I og med at både Bahrain GP og den planlagte testen i forkant av løpet måtte avlyses, ble det et slags tomrom i Formel 1-verdenen. Det var ingen som hadde lagt noen andre planer, og reservetesten i Barcelona starter ikke før i morgen.

Men noe har jo skjedd i uka som gikk, selv om det ikke er på det sportslige området.

Ferrari har nok en gang byttet navn på bilen sin. Først kalte de den F150, men så protesterte Ford, som allerede har en pickup som heter F-150. Da byttet Ferrari navn til F150th Italia, og sa at navnet var en hyllest til landets 150-årsjubileum. Dermed roet Ford seg ned, og trakk søksmålet tilbake. Men nå har Ferrari bestemt at bilen skal bytte navn enda en gang. Heretter skal den hete bare 150° Italia, som betyr det samme, men på italiensk. Og altså uten en F foran tallet. (Ikke spør meg hvordan det uttales…)

Williams er blitt børsnotert. Patrick Head, Frank Williams’ mangeårige partner og teamets tekniske guru, har sikret seg 31 millioner pund (omkring 280 mill.kroner) i «pensjonsfond», etter at størstedelen av hans andel i teamet ble solgt på børsen sist onsdag. Head ønsker å trappe ned etter årets sesong, og ville naturlig nok sikre seg noe å leve av. Heldigvis eier Sir Frank fortsatt over halvparten av teamet, og han har ingen planer om å slutte med Formel 1.

Mercedes sitt morselskap, Daimler, og Abu Dhabis oljefond, Aabar Investment PJS, har kjøpt de resterende 24,9% av aksjene i Mercedes GP som Ross Brawn, Nick Fry og de andre sjefene som overtok teamet fra Honda for ett pund i 2009, satt igjen med. De første 75,1% av teamet kjøpte Daimler og Aabar i november 2009, da Mercedes GP ble dannet. Totalprisen for teamet ble visstnok hele 180 millioner pund, og av dette er Ross Brawns andel 97 millioner og Nick Fry’s 56. I norske kroner blir det 873 millioner på Brawn og 504 på Fry. Money for nothing?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar