tirsdag 15. mars 2011

Alt håp ute for Bahrain GP i år

Bahrain-opptøyerSelv om vi ikke har hørt mye om det i media, har urolighetene i Bahrain bare fortsatt. I går gikk 1000 soldater fra Saudi-Arabia og 500 politifolk fra De forente arabiske emirater inn i landet, for å hjelpe kongefamilien med å slå ned demonstrasjonene.

Opposisjonen i Bahrain kaller innmarsjen for en okkupasjon, og i dag erklærte myndighetene i landet unntakstilstand med øyeblikkelig virkning. Unntakstilstanden skal vare i tre måneder.

Kongedømmet har fått en frist av FIA frem til 1. mai for å bestemme seg for om Bahrains Grand Prix kan kjøres i år, men med tre måneders unntakstilstand sier det seg selv at det blir umulig å holde denne fristen. Makthaverne vil ikke kunne garantere for sikkerheten i landet, og dermed kan verken team eller tilskuere reise dit.

De fremmede styrkenes innmarsj vil trolig bare gjøre situasjonen enda verre, og vil også ødelegge turistindustrien i landet. Banker og finansinstitusjoner vil sikkert også flykte til sikrere steder – langt unna et stadig uroligere Midt-Østen.

Makthaverne i Bahrain har alltid hatt støtte fra USA, og både amerikanerne og andre vestlige land sitter fortsatt stille og håper at uroen skal gi seg. På den måten støtter de det sittende regimet, selv om de utad sier at de ønsker reformer.

Opplegget med at nabolandene invaderer Bahrain for å beskytte kongefamilien mot sitt eget folk er forresten ganske spesielt, men så fungerer jo ikke araberlandene helt slik vi er vant til.

Uansett er det på tide at Formel 1-miljøet tar avstand fra det som skjer i Bahrain. Det er ingen grunn til å dra dit nå – og kanskje ikke på lang tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar