torsdag 24. februar 2011

Kinas Grand Prix i syv år til

Shanghai 2010Kinas Grand Prix i Shanghai er sikret frem til 2017. Dette er klart etter at kineserne nylig signerte en ny syvårsavtale med Bernie og FOM.  Det har gått mange rykter om at Kinas Grand Prix sto i fare for å forsvinne fra kalenderen på grunn av dårlig økonomi og liten interesse lokalt, men nå er altså faren over.

Meldingene fra Shanghai går ut på at arrangørene krevde å få en bedre økonomisk avtale, ettersom de første syv årene med Formel 1 har påført dem store tap. Shanghais viseborgermester skal ha fortalt til avisa Shanghai Daily at den nye avtalen gir dem bedre vilkår enn den gamle, uten at det er nevnt noen konkrete tall. Hvis det er sant, må Bernie ha vært svært oppsatt av å beholde Kina på kalenderen, for det normale er jo at avgiften han krever stiger for hvert år.

Men mye tyder på at byens myndigheter og arrangørselskapet deres også har bidratt til den dårlige økonomien. Det er ikke så rart at tilskuerne uteblir når de lokale myndighetene bestemmer seg for å stenge den nye undergrunnslinja ut til banen like før løpet, slik det skjedde i fjor. Grunnen skal ha vært at de var redde for overfylte tog(!). Nå skal de ha lovet at dette ikke skal skje igjen, slik at det er håp om at tilskuerne vil komme seg ut til banen denne gangen.

Billettene har også vært dyre etter lokale forhold, men prisene skal settes ned i år.

Men kanskje arrangørene også bør forbedre annonseringen av løpet i sin egen by, for det sies at den eneste reklamekampanjen for Formel 1 i Shanghai i fjor var for Singapores Grand Prix. Da er det kanskje ikke så rart at så få kom for å se det lokale løpet.

Årets løp kjøres den 17. april, så det er ennå god tid til å skaffe seg billetter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar