torsdag 17. februar 2011

Bahrain Grand Prix kan bli avlyst

Bahrain-tårnÅrets første Formel 1-løp skal etter planen kjøres den 13. mars, men dersom demonstrasjonene og opptøyene i Bahrain ikke gir seg, er det store sjanser for at arrangementet blir avlyst. Kommende helg skulle det vært kjørt en GP2-runde på Sakhir-banen, men det løpet ble avlyst i dag.

Bernie sa nylig at han vil vente til neste uke med å ta en beslutning om løpet skal kjøres, men dersom opptøyene ikke har roet seg innen kommende onsdag så tror han det er best å avlyse. Å finne en annen bane å kjøre løpet på er ikke aktuelt, sa han.

Den 25. februar er det meningen at Formel 1-teamene skal sende biler og utstyr til Bahrain, ettersom de har planlagt fire testdager der fra 3. til 6. mars. Teamsjefene skal nå diskutere om det kanskje er like greit å kjøre denne testomgangen på en av de spanske banene isteden.

Spørsmålet burde vel egentlig være om ikke Formel 1-sirkuset burde la være å dra til steder som Bahrain, så lenge de herskende prinsene der nekter å innføre demokrati og gi innbyggerne normale menneskerettigheter. At det kjøres et Formel 1-løp der er jo å vise sin støtte til regimet, noe de absolutt ikke fortjener.

Men Bernie og Formel 1-teamene har jo satset tungt på Midt-Østen i mange år, så det er vel liten sjanse for at de kommer på bedre tanker akkurat nå. Dyrt å boikotte blir det vel også, for mange av sponsorene i Formel 1 kommer jo fra denne delen av verden. Og penger er nok viktigere enn kampen for demokrati.

Men innen onsdag i neste uke kan mye ha endret seg i Midt-Østen, så vi må bare vente og se hvilken vei det bærer. Kanskje Bernie griper inn og får opprørerne til å utsette revolusjonen en måneds tid?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar