mandag 21. februar 2011

Bahrain Grand Prix er avlyst

Bahrain-001

I ettermiddag ble det endelig klart at Bahrain Grand Prix blir avlyst på grunn av protestaksjonene og volden som har herjet landet de siste ukene.

Det sies at det var kronprinsen i Bahrain som selv tok beslutningen om å avlyse løpet, og dermed kan Bernie puste lettet ut. Dette gjør at han slipper å ta en avgjørelse selv, samtidig som han og FOM helt lovlig kan beholde de titalls millioner dollar som araberne har betalt i forskudd for å få løpet.

I pressemeldingen sier arrangørene faktisk at løpet bare er utsatt, men det er vanskelig å se hvordan det skal bli mulig å presse inn løpet i den tettpakkede kalenderen senere i sesongen. Å fastsette en ny dato forutsetter jo også at man må være sikre på at de interne stridighetene i landet endelig er over.

Avlysingen betyr at sesongen nå starter i Melbourne den 27. mars - to uker senere enn planlagt.

Utsettelsen kan nok komme godt med for enkelte av teamene. Blant annet virker det som om McLaren trenger litt mer tid for å få den avanserte nyskapningen sin til å fungere.

Det var også planlagt testdager i Bahrain i neste uke, men dette blir nå  erstattet med en ny testomgang i Barcelona i dagene 8-11. mars.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar