torsdag 20. januar 2011

Pirellis satsing i Formel 1

Pirelli 2I år skal som kjent Pirelli overta etter Bridgestone som dekkleverandør til Formel 1, og vi venter i spenning på hva de første testene i slutten av januar kan fortelle.

Pirellis folk har uttalt at deres dekk vil være mykere enn dekkene Bridgestone leverte, slik at dekkslitasjen vil bli større enn før. Det betyr at Super-soft vil bli nettopp det – supermyke, og at holdbarheten vil bli tilsvarende. Hvis det stemmer, kan to pitstopp bli det normale i år. Det er bra, for da blir løpene mer uforutsigbare.

En ting som er ganske sikkert, er at dekkene foran nå vil få mer feste i forhold til det Bridgestone leverte, noe Michael Schumacher sikkert vil bli glad for. Felipe Massa er en annen som har ønsket seg bedre feste foran, så her kan Fernando Alonso kanskje få større intern konkurranse enn han har sett for seg.

Pirelli har beregnet å levere 50 000 dekk til Formel 1 i år, og alle dekkene skal produseres ved en fabrikk i Tyrkia. Pirelli skal stille med en dedikert ingeniør til hvert team, og totalt vil de ha 50 personer til stede på hvert løp.

Pirelli har også planlagt å bruke forskjellig fargemerking på alle dekkblandingene, og ikke bare skille mellom de to typene som brukes i hvert enkelt løp. De ser for seg at teksten «Pirelli P Zero» på siden av dekkene skal være rød på super-soft, hvit på soft, blå på medium, og gul for hard gummiblanding. Regndekkene skal etter sigende få gul tekst og Intermediates rød.

Ideen høres bra ut, men merkingen av regndekkene bør de vel vurdere på nytt. Med rød og gul tekst vil det fort kunne bli forvirring i et løp der man bytter fra regndekk til slicks med samme fargekode. Men vi får vente og se hva Pirelli ender opp med.

Hvis italienerne gjør alt de har lovt, kan vi få mye moro i 2011 også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar