torsdag 6. januar 2011

HRT signerer Karthikeyan for 2011

Karthikeyan2Indiske Narain Karthikeyan har i ettermiddag sendt ut en Twitter-melding der han forteller at han har signert en avtale med HRT om å kjøre for dem i 2011. HRT’s teamsjef, Colin Kolles, skal ha bekreftet avtalen, men det er ikke kommet noen offisiell melding fra teamet ennå.

Karthikeyan har backing fra den store indiske bilfabrikken Tata, som blant annet eier Jaguar og Land Rover. Det bidraget kommer sikkert godt med hos fattige HRT. Og det er sikkert ikke noe dumt trekk av HRT å ha en indisk fører i stallen i år, i og med at India skal arrangere sitt første Formel 1 løp i oktober. Det kan nok trekke noen ekstra sponsormidler til en slunken spansk bankkonto.

Ellers er jeg ikke like sikker på at HRT har skutt gullfuglen når det gjelder Karthikeyans egenskaper som fører. Den 34 år gamle inderen har ikke kjørt aktivt i Formel 1 siden 2005, da han var hos Jordan. Etter det var han testfører hos Williams i to sesonger, før han byttet til A1GP. I 2009 kjørte han for Colin Kolles Audi-team i Le Mans Serien og i 24-timers, og i 2010 var han med i NASCAR Camping Truck Series(!).

HRT hadde jo en annen inder, Karun Chandhok, i stallen i fjor, men han ble etter hvert degradert til reservefører før han forsvant fra radaren. Det er vel tvilsomt at han kommer tilbake nå som HRT har funnet en annen indisk fører med bedre pengestøtte, selv om Chandhok trolig er en bedre fører enn Karthikeyan.

Men hvis HRT skal delta i 2011 med mer eller mindre den samme bilen de brukte i 2010, så spiller neppe føreren noen stor rolle. Da vil nok den nyinnførte 107%-regelen hindre dem fra å kjøre de fleste løpene uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar