onsdag 26. januar 2011

Force India 2011: Paul di Resta, Adrian Sutil og Nico Hülkenberg

diResta-Sutil-HulkenbergForce India meldte i dag at Paul di Resta og Adrian Sutil skal kjøre for dem i 2011, med Nico Hülkenberg som reservefører.

Tonio Liuzzi, som har en bindende kontrakt med teamet for 2011, ble ikke nevnt med ett ord i pressemeldingen.

Sutil og Hülkenberg kjenner vi fra før, men di Resta trenger en liten presentasjon: Han er 25 år og fra Skottland, og var reservefører for Force India i fjor. I 2006 vant han Formula 3 Euroseries for ASM, med ingen ringere enn regjerende F1-verdensmester Sebastian Vettel som teamkollega. Etter den triumfen har han ikke konkurrert med formelbiler, men har i steden kjørt DTM for Mercedes. Resultatene i DTM har vært gode alle fire årene, og i 2010 tok han endelig totalseieren.

Paul di Resta har hatt Mercedes i ryggen i alle år, og det er mye som tyder på at det også er tyskerne som står bak omrokkeringen som nå har skjedd hos Force India. Ryktene sier at til gjengjeld for di Restas sete skal Mercedes levere KERS-systemet sitt gratis til Force India, noe som ellers ville kostet inderne rundt 35 millioner kroner.

Det man kan lure på, er hva Force India må ut med for å løse Tonio Liuzzi fra en gyldig kontrakt. Det er ingen ting som tyder på at Liuzzi har gjort noe galt, og dermed må Vijay Mallya trolig ut med en saftig erstatning til italieneren, som ifølge Fernando Alonso er ett av de største talentene i Formel 1 for tiden.

Jeg vet ikke om jeg er helt enig med Alonso i det, men jeg synes likevel det er synd at en bindende kontrakt ikke respekteres. Nå er det vel mye som tyder på at Liuzzi er ferdig i Formel 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar