fredag 28. januar 2011

Er den nye Ferrari F150 en lastebil?

Ferrari F150 2011-2Ferrari ble først ute av Formel 1-teamene med å avduke sin 2011-modell, som de har døpt F150. La oss bare håpe den ikke lever opp til navnet, og oppfører seg som en lastebil. I USA assosieres nemlig F150 med en stor og tung pick-up fra Ford.

Men Ferrari har jo litt histore på tyngre kjøretøy. De som er gamle nok husker kanskje at selveste Alain Prost ble oppsagt som Ferrari-fører i 1991, etter at han offentlig beskrev den nye 643-modellen deres som «en traktor». Fernando Alonso bør nok passe seg for å klage dersom årets F150 ikke blir en suksess.

ford-f-150Ideen bak navnet F150 har faktisk en politisk og nasjonalistisk bakgrunn hos Ferrari. I år er det nemlig 150 år siden Italia ble samlet til ett land, og Ferraris store høvding, Luca di Montezemolo, er i ferd med å seile opp som en utfordrer til Silvio Berlusconi som statsminister. Mange regner med at di Montezemolo vil stille opp i neste valg, og da trenger han vel all den oppmerksomhet og støtte han kan få. Derfor ble det en F150 jubileumsmodell fra Ferrari i år.

Ferrari F150 2011Utseendemessig er det ikke så mye som skiller årets F150 fra fjorårets F10, bortsett fra at den stygge «haifinna» på motorkåpa er borte. Legg også merke til at de italienske fargene pryder bakvingen, for å understreke tilknytningen til Italia og jubileet.

Under skallet er det selvsagt mye nytt, med blant annet en helt ny KERS og den obligatoriske, bevegelige bakvingen. Borte er den doble diffuseren og F-ducten.

I neste uke starter de første testene. Da får vi se om F150 er en Formel 1-bil eller en lastebil. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar