onsdag 1. desember 2010

Williams bekrefter Maldonado - men hvor går Hülkenberg?

maldonadoWilliams har i dag bekreftet det vi lenge har regnet med, nemlig at årets GP2-mester, venezuelaneren Pastor Maldonado, blir Rubens Barrichellos partner i 2011.

Hvor mye penger Maldonado tilfører teamet er ikke kjent, men ryktene hevder at Venezuelas versjon av Statoil – PDVSA – betaler 20 millioner dollar for å få logoen sin på neste års Williams FW33. Det kan nok komme godt med for Williams, som mister flere store sponsorer ved årsskiftet.

Men hvor går Hülkenberg?
Denne annonseringen får meg til å tenke på at det kanskje er Maldonados forgjenger hos Williams, Nico Hülkenberg, som er grunnen til at det var flere ledige seter enn forventet på lista som FIA offentliggjorde i går. Både Force India og Toro Rosso sto oppført med to ledige plasser hver, til tross for at både Liuzzi, Algersuari og Buemi har kontrakter for 2011 med de respektive teamene.

Mange – inkludert Hülkenbergs manager Willi Weber – er ganske sikre på at «The Hulk» vil bli å finne i en Formel 1-bil også neste år, og da er det kanskje ikke så rart at Force India og Toro Rosso har latt være å melde på noen førere, selv om de har bindende kontrakter. Dersom de fortsatt forhandler med Weber om Hülkenbergs tjenester, er det nok greit å ha ryggen fri i forhold til FIA dersom ting plutselig skulle løse seg.

I utgangspunktet skulle man vel tro at Force India, som får motorene sine fra Mercedes, ville være det naturlige valget for Hülkenberg. Men enkelte hevder at Ferrari også er svært interessert i den unge tyskeren, og når man tenker på hvem som leverer motorene til Toro Rosso, så skal vi kanskje ikke bli forbauset om Nico Hülkenberg havner hos Red Bulls italienske B-team neste år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar