lørdag 11. desember 2010

Team Lotus fortsetter i grønt og gult

LotusEtter at Renaults nye medeier og hovedsponsor, Group Lotus, gikk ut med meldingen om at de ville male bilene i de gamle JPS-fargene svart og gull til neste år, har Team Lotus besluttet å beholde sine nåværende grønne og gule farger.

Team Lotus hadde tidligere gått ut med at de ville bytte til de berømte Lotus-fargene svart og gull fra neste sesong, men teameier Tony Fernandes sier nå at han innser at det vil være dumt av ham å tviholde på den beslutningen.

Han sier han skjønner at to team med de samme fargene vil bli forvirrende for folk, og har også fått mange tilbakemeldinger fra fansen om at JPS er et sigarettmerke som fortsatt er i salg. Han synes det er greit å slippe den problemstillingen, og sier det derfor er like greit å holde seg til fargene som teamet allerede er blitt kjent for.

Fernandes har imidlertid ingen planer om å kutte ut Lotus-navnet, som han hevder han hadde en femårsavtale med Group Lotus og Proton om å bruke i Formel 1.

Etter det jeg forstår er grunnen til at Renault F1 nå skal hete Lotus Renault GP det at Group Lotus ikke har lov til å bruke betegnelsen F1 sammen med navnet Lotus. Det kan bety at de på den måten slipper unna krangelen med Team Lotus om navnebruken, og at vi må venne oss til at det er to team som heter noe med Lotus i Formel 1.

Men vi slipper altså problemet med at bilene deres også har samme farger. Det er jo et fremskritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar