onsdag 22. desember 2010

Renault beholder Petrov i to år til

petrovSom forventet gikk Renault F1 (som ikke lenger eies av Renault) i dag ut med «nyheten» om at Vitaly Petrov fortsetter som makker til Robert Kubica. Det mest uventede med den meldingen var nok at den nye kontrakten binder russeren til Renault for to år, og ikke bare ett.

Teamsjef Eric Boullier innrømmet at de ikke var helt fornøyd med Petrovs stabilitet i år, men sa at de likevel hadde stor tro på at han var det riktige valget.

Det viktige for Boullier og hans sjef Gerard Lopez er helt klart det at Petrov vil være en døråpner til det russiske markedet. Formel 1 er i ferd med å bli «hot» i Russland, og da er det viktig å ha de rette forbindelsene. Og det har Petrov - gjennom sin far.

Lopez’ investeringsselskap Genii Capital, som er hovedaksjonær i Renault F1, er allerede svært aktive i Russland, og med et Russland Grand Prix på kalenderen i 2014 har han nok tenkt å smi mens jernet er varmt.

Og det er sikkert andre teameiere som også er på jakt etter ivrige russiske sponsorer. Det vil derfor ikke forbause meg om vi får se enda en russisk Formel 1-fører i 2011-sesongen. Vinneren av årets Formula Renault 3.5-serie, Mikhail Aleshin, ligger nok godt an, kan jeg tenke meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar