søndag 26. desember 2010

Hva blir det neste?

vindskjermI Italia går det rykter om at FIA kommer til å foreslå vindskjermer på Formel 1-bilene. Det er engelske Autosprint som bringer historien videre, sammen med et photshoppet bilde av hvordan det kan bli seende ut.

Meningen med plastkåpa er selvfølgelig at den skal beskytte førerne mot hodeskader, slik at man unngår flere uhell av samme type som Felipe Massa ble offer for i Ungarns GP i fjor.

Etter ulykken på Hugaroring sa Bernie at Professor Sid Watkins – presidenten for FIA’s Institute for Motor Sport Safety - skulle se nærmere på hva som kunne gjøres med saken. Og dette skal altså være resultatet.

Autosprint forteller at den foreslåtte vindskjermen skal være designet for å motstå kraften av et flygende hjul eller vekten av en Formel 1-bil, samtidig som den ikke skal ødelegge sikten for føreren.

Spørsmålet er vel hva plastkåpa vil gjøre med luftstrømmen til motorens luftinntak og bakvingen. Det kan hende det er noen designere som får store utfordringer dersom dette blir en realitet. Men Autosprint sier ikke noe om når vindskjermen eventuelt skal innføres.

Jeg skjønner at det er viktig å tenke på førernes sikkerhet, men jeg kan ikke si at jeg liker utviklingen. Fortsetter man sånn er det vel ikke lenge før hjulene også er bygget inn, og da kan vi like godt kalle det «Formel sportsvogn».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar