lørdag 13. november 2010

Vettel på pole, men Alonso har alle fordeler

Abu Dhabi kvalI de fleste skriveriene som har gått i media den siste uka om kampen om førermesterskapet, har de fleste nesten tatt som en selvfølge at Sebastian Vettel, Mark Webber og Fernando Alonso kom til å ta de tre første plassene i Abu Dhabi. Det har vært mest snakk om hva som kom til å skje hvis Vettel ledet foran Webber når en runde gjensto, og hva Alonso kunne finne på å gjøre hvis de to Red Bull-førerne byttet plass.

Men nå har Mark Webber rotet til regnestykket for oss med å gjøre en av sine dårligste kvalifiseringer i år. Han klarte bare en femteplass, og står foran en vanskelig oppgave i morgen.

Sebastian Vettel holdt seg til planen, og tok pole position slik vi hadde forventet. Men det var bare såvidt, for Lewis Hamilton var bare tre hundredeler etter. Fernando Alonso gjorde også en bra kvalifisering, og står i tredje startspor i morgen. Holder han seg på den plassen samtidig som han sørger for at Webber ikke kommer seg forbi, så sikrer han seg sitt tredje førermesterskap - selv om Vettel skulle vinne løpet.

Ved siden av Alonsos Ferrari står - litt uventet - Jenson Button. McLaren ser ut til å ha fått fart på bilen sin igjen, men det er nok i seneste laget for de to førerne deres. Rett bak Alonso står altså Mark Webber, og ved siden av ham står Felipe Massa.

Denne startoppstillingen betyr at Vettel ligger godt an til å ta sin femte seier for året, men hvis Alonso holder sin plassering er det altså han som blir verdensmester. Men Lewis Hamilton kjører nok som vanlig for å vinne, så det kan bli trangt inn i første sving i morgen. Fernando Alonso har råd til å holde seg litt i bakgrunnen og se hvordan det utvikler seg, bare han sørger for å holde seg så langt frem som nødvendig. Her kan du se hvordan førermesterskapet kan avgjøres.

Det var knapt en eneste forbikjøring i fjorårets løp her i Abu Dhabi etter at de første rundene var kjørt, så hvis Webber skal komme seg forbi både Vettel og Alonso, må han både kjøre godt og ha en del flaks i tillegg.

Alt ligger til rette for et spennende løp i morgen, selv om det ikke ser ut til å bli slik vi hadde tenkt oss. Men at det kommer til å skje et eller annet uventet er vel ganske sikkert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar