lørdag 6. november 2010

Utklassing!

Hulkenberg_Interlagos_2010Vi fikk en aldri så liten sensasjon i kvalifiseringen til Brasils Grand Prix i dag. Williams’ Nico Hülkenberg tok pole position for første gang i sin karriere. Og avstanden ned til nummer to, Sebastian Vettel, var utrolig nok over ett sekund. Riktignok var banen litt fuktig, men forholdene var like for alle, så det var en ganske imponerende prestasjon.

Etter Vettel følger de andre som han kjemper om VM-tittelen med i tur og orden; Mark Webber, Lewis Hamilton og Fernando Alonso. Jenson Button – som vel egentlig er ute av kampen – starter helt nede på P11.

Felipe Massa starter fra P9, og ser ikke ut til å være i stand til å kunne hjelpe teamkollega Alonso. Det positive med det er vel at sjansen for at han skal havne i fengsel er ganske liten.

Litt statistikk
Dette er første gang en Williams står i pole posititon siden Europas GP på Nürburgring i 2005, da Nick Heidfeld hadde denne plassen. Heidfeld ble forøvrig nummer to i det løpet, bak Fernando Alonso som startet fra P6. (Jeg bare nevner det.)

Vi må helt tilbake til 1999 for å finne en bil med Cosworth-motor i pole position. Det var i Frankrikes Grand Prix på Magny-Cours at Rubens Barrichello tok pole med en Stewart SF3.

Siste seier for en Cosworth-motorisert bil var forøvrig her på Interlagos i 2003, da Giancarlo Fisichella vant et kaotisk regnløp for Jordan.

Jeg tviler vel på at unge Hülkenberg er i stand til å holde unna for ulvene som starter bak ham i morgen, men minner likevel om at Williams’ siste seier faktisk også kom her på Interlagos i 2004, da Juan Pablo Montoya vant med en Williams-BMW.

Sånn sett er alle tegnene riktige for at vi skal få en Williams-seier i Brasil i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar