mandag 22. november 2010

Når det regner på presten…

vettel_verdensmester…så drypper det på klokkeren, heter det i et gammelt ordtak. Og det må vel passe godt på de ansatte hos Red Bull Racing etter at teamet vant både fører- og konstruktørmesterskapet i år. For nå triller seiersbonusene inn på konto hos alt fra kantinedamer til sjefsmekanikere.

Ifølge den tyske avisa Bild får Sebastian Vettel utbetalt en bonus fra Red Bull på tre millioner euro (rundt 25 millioner kroner) for å ha blitt verdensmester. Dette kommer selvsagt på toppen av den faste lønna og alt det andre han har skrapt sammen av seierspremier og sponsorpenger i løpet av året.

Men medlemmene i teamet får også sitt, og det er egentlig ikke småtterier det heller. I England har Red Bull Racing omkring 500 ansatte, som ifølge Bild vil få utbetalt 10 000 britiske pund (nesten 95 000 kroner) i bonus hver. Avisa hevder også at de mest sentrale ingeniørene og teknikerne i teamet vil få hele 50 000 pund hver, så da begynner det virkelig å bli verdt innsatsen.

Hvis man regner litt på dette så ser man fort at det blir ganske mange millioner som skal ut av kassa hos Red Bull Racing. Men de bør ha råd til det, for de skal ha utbetalt så mye som 73 millioner euro fra Bernie for konstruktørmesterskapet.

Julenissen kom litt før tida i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar