fredag 5. november 2010

Klien inn for Yamamoto i Brasil

KlienHispania fortsetter å kjøre karusell med førerne sine. Nå varsler de at Christian Klien skal overta plassen til Sakon Yamamoto i Brasils Grand Prix.

Klien ble også hentet inn som erstatter for Yamamoto i Singapores GP. Den gangen sa teamsjef Colin Kolles at japaneren var blitt matforgiftet, men de fleste regnet med at det var en innbetaling som var blitt forsinket.

Klien imponerte med å være raskere enn Bruno Senna både på trening og  kvalifisering i Singapore, men dessverre fikk han problemer med det hydrauliske systemet og måtte bryte løpet. For Senna var det kanskje en fordel, for det hadde nok vært pinlig for ham som fast fører å bli slått av en rusten reserve, som knapt hadde prøvd bilen før.

Sikter Hispania mot tiendeplassen?
Etter Hispanias gode resultat i Koreas GP, der Senna ble nummer 14 og Yamamoto nummer 15, gikk teamet faktisk forbi Virgin på FIA’s sammenlagttabell for konstruktører. For selv om ingen av nykommerne har tatt poeng rangeres de etter oppnådde plasseringer, og når begge Virgins biler måtte bryte fikk Hispania ekstra godt «betalt» i Korea.

Det kan derfor hende at Kolles nå har øynet muligheten for at Hispania kan ta enda et skritt videre, og stjele den viktige tiendeplassen i sammendraget fra Lotus. Kolles har jo sett at Klien er en mye bedre fører enn Yamamoto, og han satser kanskje på at østerrikeren skal klare å komme i mål foran de to Lotusene.

Hvis jeg ikke har misforstått, er det Heikki Kovalainens tolvteplass i Japans GP som må slås. Og dersom det blir regn på Interlagos kan det bli mange som ikke kommer i mål, så man skal aldri si aldri. Det er verdt et forsøk, i alle fall.

En tiendeplass sammenlagt ville vært et enormt viktig bidrag til Hispanias kamp for å overleve i Formel 1, for da får de sin andel av premiepotten som Bernie utbetaler etter sesongslutt. Det kan være snakk om så mye som 150 millioner kroner – antagelig mer penger en Hispania noen gang har hatt.

Men det vil antakelig også bety at Bernie pådrar seg et hjerteinfarkt. Han har jo gjentatte ganger sagt at Hispania ikke har noe i Formel 1 å gjøre, så hvis han skulle bli nødt til å betale ut penger til dem er jeg redd det vil bli for mye for den gamle gnomen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar