søndag 14. november 2010

Kjente og ukjente i Young Drivers Test i Abu Dhabi

abu dhabi hotellTirsdag og onsdag etter løpet i Abu Dhabi skal det være to dager med Young Drivers Test, der teamene får anledning til å la unge talenter og mulige nye førere kjøre en Formel 1-bil, slik at de kan se hva de er gode for. Eller de kan gi plassen til ukjente førere med mange penger, slik at de kan få  bekreftet at de ikke er noe å satse på, samtidig som teamet får ekstra inntekter på tampen av sesongen.

Etter Young Drivers Test er det to dager med Pirelli Tyre Test, der teamene etter planen skal få en første indikasjon på hvordan dekkene vil bli i 2011. Men en del av teamene har ganske liten tro på at Pirelli-testen vi gi dem særlig mange nyttige tilbakemeldinger, så de har valgt å slippe til en eller flere unge førere disse dagene også.

Førerne som er bekreftet til Young Drivers Test:

McLaren skal bruke sin reservefører Gary Paffett og en annen engelskmann, GP2-føreren Oliver Turvey i Abu Dhabi. Turvey ligger på sjetteplass i årets GP2-serie.

Force India vil slippe til sin «fredagsfører», Paul di Resta, begge dagene. Det er for øvrig mange som tror at di Resta vil bli en av teamets faste førere neste år. I tillegg vil nederlenderen Yelmer Buurman og portugiseren Antonio Felix da Costa få prøve seg i hos inderne – mot god betaling, antar jeg.

Ferrari vil la den 21 år gamle GP2-føreren Jules Bianchi få forsøke seg. Den unge franskmannen har allerede kontrakt med italienerne, og har samme manager som Felipe Massa.

Sauber vil naturlig nok la sin nye fører for 2011, Sergio Perez, få en sjanse til å komme i gang allerede nå. De vil også slippe til sin nye testfører, Esteban Gutierrez. Ettersom Saubers hovedsponsor i 2011 er det meksikanske telefonselskapet Telmex, er det kanskje ikke så rart at begge nykommerne er meksikanere.

Red Bull vil kjøre med sin reservefører, australieren Daniel Ricciardo, begge dagene. Han har vært teamets reservefører i år, og ble nummer to i årets Renault World Series.

Toro Rosso slipper til en annen Red Bull-sponset ungdom, franskmannen Jean-Eric Vergne, som har kjørt F3 i England i år.

Renault vil la den nye Renault World Series-mesteren, Mikhail Aleshin, få kjøre en av dagene. Hans far og manager har for øvrig sagt til en russisk nettavis at han er i forhandlinger med både Force India, Lotus og Virgin om et sete for 2011. Den andre dagen vil Renault slippe til Virgins testfører, belgieren Jerome d’Ambrosio.

Williams har et talentfullt oppsett for de to dagene. De vil la årets F2-mester, briten Dean Stoneman, og årets GP2-mester, Pastor Maldonado fra Venezuela, få hver sin testdag. Maldonado er tippet som fast fører hos Williams neste år, men fortsatt er det ingen som skjønner hvem han i så fall skal erstatte.

I Virgins bil vil teamets fredagsfører, Jerome d'Ambrosio, få prøve seg en av dagene. Deres brasilianske testfører Liuz Razia vil også få en testdag. Sterke rykter hevder at d’Ambrosio vil ta over for enten Lucas di Grassi eller Timo Glock som fast Virgin-fører i 2011. Men nå spørs det vel hva de nye, russiske eierne ønsker?

Lotus stiller med to helt klare betalførere; Vladimir Arabadzhiev fra Bulgaria (26), som har kjørt GP2 i år for Coloni uten å ta ett eneste poeng, og Rodolfo González fra Venezuela (24 år) som har kjørt F3 og GP2 med dårlige resultater. Han ble nummer fem i Euroseries 3000 i fjor, uten at noen ble imponert.

HRT gjør sin nye tekniske partner Williams en tjeneste, og slipper til Pastor Maldonado tre av de fire testdagene i Abu Dhabi. Kanskje det er der venezuelaneren vil havne til slutt?

Mercedes vil la den britiske GP2-føreren Sam Bird få prøve seg. Bird ligger i øyeblikket på femteplass i årets GP2-serie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar