mandag 8. november 2010

Kjedelig løp i Brasil, men førermesterskapet er fortsatt like spennende

Vettel-Horner-Webber_InterlagosBrasils Grand Prix 2010 ble ikke så spennende som vi kunne ha ønsket oss. Når de første rundene var unnagjort og sensasjonsmannen Hülkenberg var plassert der han vanligvis pleier å være, så skjedde det ikke så mye mer.

De fem første i kampen om førermesterskapet lå i teten, men med såpass store avstander at det ikke var særlig håp om noen nærkamper. Selv om Safety Car måtte på banen etter at Tonio Liuzzi krasjet, så ble det ikke mer spennende av den grunn.

De som hadde forventet at Red Bull ville «ta en Ferrari» mot slutten av løpet for å gjøre det enklere for Mark Webber å bli verdensmester, ble også skuffet. Sebastian Vettel fikk kjøre inn til seier, og Webber gikk glipp av åtte viktige poeng i kampen mot Fernando Alonso.

Det ser ut for at Red Bull har bestemt seg for at så lenge det er den minste mulighet for at Vettel kan bli mester, så skal ikke Webber få noen hjelp. Men det er også et poeng at dersom Vettel hadde sluppet Webber forbi i Brasil, og Webber så hadde fått problemer i Abu Dhabi, så ville de åtte tapte poengene kunne kostet Vettel tittelen. Det er ikke alltid så enkelt å ha to førere som kjemper i toppen.

Nå har Red Bull i alle fall sikret seg det aller viktigste, nemlig konstruktørmesterskapet. Men Alonso har fortsatt nøkkelen til førermesterskapet. Får vi samme resultat i Abu Dhabi som i Brasil, er Alonso verdensmester. Skal Webber bli verdensmester må han vinne i Abu Dhabi, mens Alonso ikke må bli bedre enn nummer tre. (Jeg skal komme tilbake med flere «dersom, hvis» en annen dag.)

Så vidt jeg vet har det aldri skjedd før at det har vært tre førere (vel, egentlig fire med Lewis Hamilton) som har hatt muligheten til å bli verdensmester før det siste løpet. Spennende er bare fornavnet.

Jammen bra at det siste løpet går allerede til helga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar