mandag 15. november 2010

Hülkenberg går, Barrichello blir hos Williams

Hulkenberg_Interlagos_2010I dag kom det to meldinger, først en fra Nico Hülkenberg der han sa at han forlater Williams ved årsskiftet, og så en fra Williams der de bekreftet at Rubens Barrichello fortsetter hos dem i 2011.

Hülkenberg vil etter all sannsynlighet bli erstattet av årets GP2-mester, venezuelaneren Pastor Maldonado, som visstnok har med seg rundt 100 millioner kroner fra statsoljeselskapet PDVSA som medgift. Og det er nok det viktigste for Williams akkurat nå, for fra årsskiftet mister de store sponsorer som RBS, Philips, McGregor og Air Asia.

Williams håpet i det lengste at de skulle få til en ordning der enten Hülkenberg eller Maldonado ville gå med på å kjøre for deres nye «partner» Hispania i 2011, for så å flytte over til Williams i 2012 når Barrichello hadde gjort jobben sin ferdig. Men å få både i pose og i sekk er som kjent vanskelig, og dermed måtte Williams velge mellom en lovende fører og en med stor pengesekk. Og når kassen var i ferd med å tømmes var nok valget enkelt.

Nå må altså Williams begynne på nytt med å lære opp enda en «fersking», selv om Maldonado ikke er blant de yngste med sine 25 år. Han har kjørt GP2 i fire år før han endelig lyktes med å gå helt til topps. I fjor var han faktisk teamkamerat med Hülkenberg i ART, og ble nummer seks sammenlagt. Som vi vet ble Hülkenberg GP2-mester i fjor, så Williams er flinke til å hente inn unge talenter. Men hva hjelper det når de forsvinner etter å ha fått grunnopplæringen?

Hülkenbergs manager, Willi Weber, sier at han forhandler med flere team om kontrakt for neste år, og at han er sikker på at «the Hulk» vil bli å finne i en Formel 1-bil 1 i 2011.

Men det er ikke mange interessante team som fortsatt har en ledig plass til den unge tyskeren. Hos Renault er både Nick Heidfeld, Timo Glock og Adrian Sutil med i ryktene om en plass ved siden av Robert Kubica, så der er det nok vanskelig å slippe til. Men etter Vitaly Petrovs imponerende kjøring i Abu Dhabi sist helg, samt den økende interessen for Formel 1 i Russland, kan det jo hende de ender med å beholde ham.

Force India og Lotus er andre mulige team for Hülkenberg dersom det blir bevegelse i førermarkedet nå når sesongen er over. En siste mulighet kan være å ta jobben som reservefører hos Mercedes. Der er det jo ganske sikkert at det blir et ledig sete i 2012 når Michael Schumacher endelig må innse at comebacket var en tabbe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar