tirsdag 2. november 2010

HRT skal kjøpe girkasser fra Williams

HRTWilliams har i dag bekreftet at de skal levere girkasser til Hispania i 2011. Begge teamene kjører med Cosworth-motorer, og Williams opplyser at avtalen gjelder for resten av levetiden til Cosworths eksisterende motorgenerasjon. Det vil vel i praksis si årene 2011 og 2012.

Hispania har brukt Xtrac som girkasseleverandør i år, fordi dette var en del av «standardpakken» som de tre nye teamene fikk tilgang til. Men de har på samme måte som Lotus og Virgin erfart at dette ikke var noen god løsning. Ifølge Hispanias tekniske sjef, Geoff Willis, har transmisjonen og det tilhørende hydrauliske systemet vært årsaken til de fleste tekniske problemene de har hatt i år.

Det lyder kjent , for Lotus har jo valgt å droppe hele Cosworth/Xtrac-pakken, og skal kjøpe motorer fra Renault og girkasser fra Red Bull neste år. Williams har konstruert og bygget sine egne girkasser i mange år, og har ikke opplevd de samme driftsproblemene som de andre Cosworth-motoriserte teamene, så dette blir nok et fremskritt for Hispania.

Det er selvsagt bra for Williams at de kan tjene penger på å selge teknologien de har utviklet, men spørsmålet man må stille er jo hvordan Hispania skal klare å betale for girkassene. De har ikke hatt råd til en eneste oppgradering i år, og det er heller ingen ting som tyder på at de jobber med en ny bil for 2011. Og hvis det ikke skjer noe på eiersiden er det vil tvilsomt om teamet vil overleve vinteren. Williams gjør nok lurt i å vente med å slippe jubelen løs til de ser at pengene er kommet inn på kontoen.

Men denne avtalen bekrefter vel samtidig at oppslagene om at Hispania er i ferd med å kjøpe opp restene av Toyotas Formel 1-team bare er løse rykter. Hvorfor skulle de da kjøpe girkasser hos Williams? Og hvor skulle Hispania forresten ha fått 50 millioner dollar fra?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar