tirsdag 30. november 2010

FIA gir oss noen avklaringer – og noen nye spørsmål

FIA-logo-2FIA har i ettermiddag publisert den offisielle påmeldingslista for neste års Formel 1-sesong, og avslører samtidig et par ting som hittil har vært uavklart om både team og førere. Men samtidig er det flere ting på lista som åpner for nye spørsmål.

Hvem som skal kjøre for Red Bull, McLaren, Ferrari, Mercedes og Sauber i 2011 har lenge vært kjent, og FIAs liste kommer ikke med noen overraskelser her. Lista bekrefter også det vi lenge har trodd, nemlig at Jarno Trulli og Heikki Kovalainen får fornyet tillit hos Lotus.

Verken Renault eller Williams har meldt inn noen nye kollegaer til Robert Kubica og Rubens Barrichello til FIA ennå, men det var det kanskje heller ikke noen som hadde regnet med.

Det som er interessant er at verken Force India og Toro Rosso står oppført med noen førere på lista. Dette er spesielt merkelig for STR sitt vedkommende, for de har både Sebastien Buemi og Jaime Alguersuari under kontrakt for neste år. Her kan det kanskje være duket for uventede utskiftinger senere i vinter.

Når det gjelder Force India så har jo Tonio Liuzzi kontrakt med dem for 2011, men det har lenge vært spekulert i om han likevel ville bli skiftet ut med teamets reservefører, Paul di Resta. Senere har både Nick Heidfeld og Nico Hülkenberg kommet inn i diskusjonen, uten at det egentlig er sagt noe om at Liuzzi og Sutil vil bli skiftet ut.

Heller ikke Marussia Virgin og HRT har fått på plass sine førere for 2011, men det var det vel heller ingen som hadde forventet.

En viktig ting å legge merke til er at FIA har registrert Renault F1 uten den forventede Lotus-tilføyelsen, mens Lotus Racing er registrert som Team Lotus for 2011. Dette kan enten bety at krangelen om retten til bruk av Lotus-navnet er avgjort i all stillhet, eller så kan det bety at avtalen mellom Group Lotus og Renault ikke har gått i orden. Det skal i alle fall mye til for at et team får lov til å bytte navn etter at lista er offentliggjort, så her får vi vente på mer informasjon om hva som har skjedd.

Her er den offisielle påmeldingslista for 2011:

Red Bull Racing
1. Sebastian Vettel
2. Mark Webber

Vodafone McLaren Mercedes
3. Jenson Button
4. Lewis Hamilton

Scuderia Ferrari Marlboro
5. Fernando Alonso
6. Felipe Massa

Mercedes GP Petronas F1 Team
7. Michael Schumacher
8. Nico Rosberg

Renault F1 Team
9. Robert Kubica
10. TBA

AT&T Williams
11. Rubens Barrichello
12. TBA

Force India F1 Team
14. TBA
15. TBA

Sauber F1 Team
16. Kamui Kobayashi
17. Sergio Perez

Scuderia Toro Rosso
18. TBA
19. TBA

Team Lotus
20. Jarno Trulli
21. Heikki Kovalainen

HRT F1 Team
22. TBA
23. TBA

Marussia Virgin Racing
24. TBA
25. TBA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar