tirsdag 16. november 2010

Ferrari får kjeft i Italia

Petrov-AlonsoEtter den taktiske tabben Ferrari gjorde med Fernando Alonsos pitstopp i Abu Dhabi, noe som ble den direkte årsaken till at spanjolen tapte førermesterskapet til Sebastian Vettel med fattige fire poeng, er det mange i Italia som krever utskiftinger i teamet.

Sportsavisa La Gazzetta dello Sport skriver at «det er garantert at hoder vil rulle», mens andre mener å vite at sjefsingeniør Chris Dyer er den som har fått skylden for at Ferrari kun var opptatt av Alonsos plassering i forhold til Mark Webber. Det var som kjent det som gjorde at Alonso havnet bak Vitaly Petrov, slik at han mistet muligheten til å komme seg oppover i feltet.

Roberto Calderoli, som er minister i Berluconis regjering, passet på å utnytte stemningen blant misfornøyde tifosi, og gikk så langt som å kreve at toppsjefen hos Ferrari, Luca di Montezemolo, måtte gå av på grunn av «den demente strategien».

Teamsjef Stefano Domenicali har innrømmet at det ble gjort en taktisk tabbe, og har også hintet om at det som skjedde i Abu Dhabi kan føre til at noen i teamet vil bli «omplassert».

Problemet for Ferrari er vel egentlig at de har mistet for mange gode folk de siste årene. De forsøker å gjøre grep for å få tilbake suksessen de hadde med Michael Schumacher, men vet ikke helt hva som skal til for å komme tilbake på vinnersporet.

Etter at Schumacher sluttet i 2006 har Ferrari mistet ledertyper som Ross Brawn og Jean Todt, og i tillegg har smarte hjerner som sjefsdesigner Rory Byrne og aeroeksperten John Iley sluttet. Det er nok ikke lett å fylle de ledige plassene med andre som kan gjøre en like god jobb.

Bortsett fra Kimi Räikkönens mestertittel i 2007 har ikke Ferrari hatt mange lyspunkter de siste årene, og forventningene til at Fernando Alonso skulle snu skuta var nok enorme. Ferrari er etter egen og fansens oppfatning det viktigste og største teamet i Formel 1, så skuffelsen blir desto større når det ikke går slik de hadde lagt opp til.

Ifølge en kilde som sies å kjenne godt til Ferraris «indre liv», kommer verken Stefano Domenicali eller Luca di Montezemolo til å gå av på grunn av årets sesong. Men at det er enkelte andre langt opp i teamledelsen som vil få nye oppgaver neste år, er ganske sikkert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar