søndag 31. oktober 2010

Alonso kan bli mester i Brasil – dersom, hvis…

Alonso 2010Etter Red Bulls uventede dobbeltbom i Korea gikk Fernando Alonso opp i ledelsen i førermesterskapet. Spanjolen har nå 231 poeng, og er i øyeblikket 11 poeng foran Mark Webber, 21 foran Lewis Hamilton, 25 foran Sebastian Vettel, og hele 42 poeng foran Jenson Button.

Selv om alle de nevnte fem i teorien ennå kan bli verdensmester, er Ferrariføreren den eneste som kan sikre seg tittelen allerede i Brasil. Men hvis det skal skje, må flere ting gå i Alonsos favør.

Alternativene er som følger:

  1. Alonso vinner Brasils GP og Webber blir dårligere enn nummer fire. Da spiller det ingen rolle hvilke plasseringer Hamilton, Vettel eller Button får – Alonso er verdensmester uansett. Dette er det enkleste scenarioet.
  2. Alonso blir nummer to og Webber blir nummer åtte eller dårligere. Hvis Hamilton ikke kommer på pallen og Vettel ikke vinner, så er Alonso mester før det siste løpet. Dette utfallet er kanskje ikke så veldig sannsynlig, men likevel fullt mulig.
  3. Alonso blir nummer tre, og Webber blir bare nummer ti eller dårligere. Hamilton må da bli dårligere enn nummer fire, og Vettel må ikke komme på pallen hvis Alonso skal sikre tittelen i Brasil. Dette virker også ganske usannsynlig, når vi tenker på hvem som vanligvis har vært på pallen tidligere i år.
  4. Hvis Alonso ikke kommer på pallen i Brasil vil mesterskapet ikke bli avgjort før i det siste løpet, selv om Webber ikke skulle ta poeng i Brasil.

Men som vi vet er været i Sao Paulo en stor usikkerhetsfaktor, så det er fullt mulig at vi også i år kan få et løp med overraskende resultater. Alonso har vært i flytsonen en stund, så statistisk er det hans tur til å bli uten poeng nå.

Jeg for min del håper bare at hvis Fernando Alonso blir verdensmester i år – enten det skjer i Brasil eller i Abu Dhabi - så må han vinne med minst syv poeng sammenlagt. Ellers vil teamordren på Hockenheim bli avgjørende, og det vil bety at det lønner seg å bryte reglene.

Og alle som ikke er Ferrarifans vil kunne si at Alonso jukset seg til VM-tittelen i 2010.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar