mandag 8. februar 2010

Petrov ber om hjelp fra Putin til å skaffe penger

Vitaly-Petrov Alle trodde at det var et par store russiske selskap som betalte regninga, da Vitaly Petrov fikk plassen ved siden av Robert Kubica hos Renault F1. Men nå viser det seg at pengene kommer fra Petrovs far, Alexander Petrovic, som har tatt opp et lån på 7,5 millioner euro (62 mill. kroner) med pant i sin egen eiendom, for å dekke første halvpart av avtalen.

Problemet er bare at den russiske banken nå har  bestemt seg for å se på lånesaken en gang til, og dersom de bruker lang til på å bestemme seg, er far og sønn redde for at Renault vil gi plassen til en annen fører.

Alexander Petrovic har fortalt russiske medier at sønnens manager i løpet av vinteren har vært i kontakt med 500 av Russlands største selskaper for å få sponsorstøtte, men uten å få positivt svar hos en eneste en av dem. Derfor så Petrovic ingen annen utvei enn selv å låne penger til første halvpart av det avtalte beløpet, som Renault F1 skal ha inn på konto i begynnelsen av mars. Men nå har altså banken i St. Petersburg fått kalde føtter, og vil se på sikkerheten en gang til.

Petrovic har i desperasjon nå kontaktet ingen ringere enn Russlands president, Vladimir Putin, for å få ham til å hjelpe til med å skaffe penger. Han håper at Putin både kan bidra til at banken tar en rask og positiv beslutning, og at han også kan bruke sine forbindelser til å sikre at den andre innbetalingen - som skal betales i juli -kan komme fra sponsorer. Jeg kan levende forestille meg at hvis Putin kaller inn et par «utestående tjenester», så kommer nok pengene rullende inn ganske raskt.

I tillegg har både lederen for det russiske motorsportsforbundet og formannen i den russiske sportskomiteen skrevet brev til sine kontakter, og bedt om hjelp. Så da bør det vel begynne å hjelpe, skulle man tro.

Men dersom saken drar ut i langdrag, og Renault F1 dropper Petrov på grunn av pengene, setter det teamsjef Eric Boullier i et litt merkelig lys. For da han offentliggjorde at Petrov skulle få den ledige plassen, insisterte han på at de hadde valgt Petrov på grunn av hans gode resultater og potensiale, og ikke på grunn av de 15 millioner euro han hadde forpliktet seg til å betale. Det kan hende det var dumt sagt, hvis de trengte pengene likevel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar