torsdag 4. februar 2010

Nick Heidfeld har endelig landet hos Mercedes

heidfeld1-09 Så gikk det som jeg rapporterte for nesten to uker siden: Nick Heidfeld blir reservefører hos Mercedes GP. Dette ble offentliggjort i dag. Det gikk en stund rykter om at svenske Marcus Ericsson ville få denne plassen, men det ble de altså ikke noe av.

Etter at de ledige setene hos både BMW Sauber og Renault gikk til andre førere i løpet av den siste uka, hadde ikke Heidfeld så mange muligheter. De eneste teamene som fortsatt har ledige plasser å tilby, er nykommerne US F1 og Campos Meta, men Heidfeld valgte altså å bli reserve i et toppteam i steden. Det er vel ikke noe å si på det, sånn som Bernie hamrer løs om at nettopp disse to teamene er dødsdømte.

Dette betyr at «Quick Nick» må sette sin lit til at Michael Schumacher får problemer med nakken igjen, dersom han skal få delta i et Formel 1-løp i år. Men for Mercedes må det jo være topp å kunne ha en reservefører som de vet er konkurransedyktig, dersom en av deres faste førere skulle få problemer.

Da har vi altså tre tyske førere i et tyskeid team. At både bilene og motorene bygges i England av engelske arbeidere overser sikkert tyskerne glatt, dersom alt går bra. Går det gårlig kan de jo alltids gi engelskmennene skylden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar