søndag 7. februar 2010

Hvert team kan stå over tre løp

bernie ecclestone Etter at ryktene begynte å gå om at Campos Meta og US F1 ville få problemer med å stille til start i Bahrain, var det en del journalister som hevdet at dette ikke ville få noen konsekvenser for nykommerne, fordi den nye Concorde-avtalen faktisk gir rom for at et team kan stå over hele tre løp uten å blir straffet. Men Concorde-avtalen er som kjent ikke offentlig tilgjengelig, så dette ble bare spekulasjoner.

Men i dag har en av partene i avtalen – nemlig Bernie Ecclestone selv – bekreftet at dette stemmer. I et intervju med avisa Express i dag sier Bernie at han tror at både Campos Meta og US F1 vil benytte seg av denne muligheten, og at de vil be om å få stå over de tre første løpene i år.

Denne klausulen gjelder ikke bare for nykommerne, men for alle teamene. Det betyr at vi risikerer at også andre team kan la være å møte opp på ett eller flere løp, dersom de ikke synes det er verdt turen. Jeg ser for meg at teamene som ligger langt ned på poengtabellen når vi kommer til de siste løpene, vil droppe de lange reisene til for eksempel Japan, Korea og Brasil. Hvorfor skal de reise dit, hvis de ikke har noe å tjene på det? Kanskje ikke det beste for Formel 1’s anseelse, dersom noe sånt skulle skje?

Et lyspunkt for Bernie er imidlertid at dersom noen av teamene ikke dukker opp i Bahrain, kan han utsette å betale ut de 10 milloner dollar hvert team nå har krav på for å delta. De pengene vil de først få utbetalt når de begynner å kjøre løp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar