tirsdag 19. januar 2010

Sauber bekrefter Pedro de la Rosa

Pedro-de-la-Rosa Så er det endelig blitt klart at det virkelig er Pedro de la Rosa som blir Kamui Kobayashis stallkamerat hos BMW Sauber. Jeg skrev at dette var mulig allerede for to uker siden, men i det siste har ryktene gått på at Ferrari har presset på for at Giancarlo Fisichella skulle få plassen. Ferrari ønsket at Fisi skulle holde seg i form i tilfelle det skulle bli bruk for ham, og de skal visstnok ha tilbudt seg å redusere prisen på motorleveransen til gjengjeld.

Men det ble altså i steden et comeback for den snart 39 år gamle spanjolen, som har vært testfører hos McLaren i syv år. Siste gang de la Rosa kjørte Formel 1-løp var i slutten av 2006. Da tok han over for oppsagte Juan Pablo Montoya, som dro til USA for å kjøre Nascar. De la Rosa kjørte de åtte siste løpene av sesongen, med ganske bra resultater. Han var ikke så langt bak Kimi Räikkönen i den andre McLarenbilen, men den gangen var jo reserveførerne svært aktive og kjørte tester gjennom hele sesongen, så det blir ikke det samme som i dag.

BMW Saubers beslutning betyr at vi får to «comeback-nykommere» i år, for Michael Schumacher har heller ikke kjørt aktivt siden Brasil 2006. Det blir interessant å se hvem av dem som takler de nye bilene best.

Peter Sauber skal altså kjøre med en nybegynner og en med mye ratt-rust i år. Det virker ikke som om han har så veldig høyt ambisjonsnivå i sitt comeback som teameier, men han gjør vel det han mener er økonomisk forsvarlig for å kunne overleve.

Nå er det bare fire ledige seter igjen på markedet: ett hos Renault F1, ett hos Campos Meta (som de la Rosa lenge var favoritt til), samt to hos US F1. Nick Heidfeld begynner å få lite attraktivt å velge i etter hvert. Renault F1 neste?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar