onsdag 20. januar 2010

Overtroisk Schumacher vil bytte startnummer

Michael Schumacher Michael Schumacher har bedt om å få bytte startnummer med sin teamkollega Nico Rosberg, slik at han får nummer tre på bilen sin istedenfor nummer fire.

Nico Rosberg var den første føreren som ble ansatt hos Mercedes GP, og han ble derfor registrert hos FIA med startnummer tre. Schumacher fikk tildelt nummer fire da han ble ansatt, men fordi han er overtroisk forsøker han nå å få dette omgjort.

Schumacher har tatt alle sine syv verdensmestertitler i biler med oddetall som startnummer. Han har enten hatt nummer tre eller fem, i tillegg til de fem mesterskapene han vant med nummer en på bilen. I sin debut for Jordan hadde bilen hans startnummer 32, og som vi husker holdt den ikke en hel runde før den stoppet. Sett i lys av dette er det kanskje ikke så rart at Schumacher har foretrukket oddetall siden.

Et annet interessant statistisk poeng er at førere i biler med startnummer fire nesten aldri har vunnet noe mesterskap i Formel 1. I tillegg viser statistikken at bil nummer fire i løpet av de siste ti sesongene bare har vunnet syv løp. Så dersom Nico Rosberg skal ha det minste håp om å slå igjennom for fullt i år, gjør han nok lurt i å nekte å bytte startnummer.

Dersom byttet skal kunne skje må FIA godkjenne det, men det er vel tvilsomt om de vil nekte. Men hva med å tilby Michael Schumacher oddetallet 13 i steden?

OPPDATERT: Det viser seg at nummerbyttet allerede er avklart med FIA, og på den offisielle nettsiden formula1.com er Rosbergs og Schumachers startnumre allerede byttet om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar