torsdag 14. januar 2010

Marcus Ericsson blir tredjefører hos Mercedes GP?

Marcus_Ericsson_2009_Macau_F3 Den finske avisa Turun Sanomat hevder at det er svensken Marcus Ericsson som nå er favoritt til å bli tredjefører hos Mercedes GP, og ikke Nick Heidfeld, slik de fleste har regnet med.

Den nitten år gamle svensken er regjerende japansk mester i Formel 3, og sto på pole position i det prestisjefylte Macau Grand Prix i 2009, der han til slutt ble nummer fire. Ericsson gjorde også en god figur da han deltok for Brawn/Mercedes under Young Drivers Days på Jerez i desember.

Marcus Ericsson ble oppdaget som syvåring av STCC-føreren Fredrik Ekblom, da han kjørte leie-gokart på Ekbloms anlegg i Örebro. Senere ble han tatt hånd om av Kenny Bräck og Eje Elgh, som har coachet ham og hjulpet til med å skaffe sponsorer og få ham inn i de riktige teamene.

Ifølge svenske aviser skal Bräck og Elgh ha klart å skaffe nok penger til at Ericsson kan kjøre Formel 1 i 2010 dersom det rette tilbudet dukker opp, så det kan godt hende at den finske avisa har rett.

Det ville jo vært morsomt, selv om en tredjefører i Formel 1 ikke har så mye å gjøre. Men det kan jo hende at Michael Schumachers nakkeskade dukker opp igjen etter de første løpene, og da er det ikke så dumt å være reservefører.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar