tirsdag 5. januar 2010

BMW Sauber – powered by Ferrari?

BMW-Sauber-logo Peter Sauber har fortalt til sveitsiske medier at teamet han har overtatt er påmeldt til 2010-sesongen under navnet BMW Sauber F1 Team, og at det foreløpig ikke foreligger noen planer om å søke om tillatelse til å endre det.

En navneendring må enstemmig godkjennes av de andre teamene samt FIA og Bernie, og jeg har lest at Mercedes slet med å få godkjent navneendringen når de overtok Brawn GP. Men Mercedes søkte (og fikk) også beholde de økonomiske godene Brawn hadde opptjent i 2009-sesongen, så det kan hende det blir enklere hvis Sauber bare søker om navneendring. BMW sa vel fra seg alle rettigheter ved å ikke undertegne Concorde-avtalen i høst, så det er kanskje ikke så mye å hente økonomisk for Peter Sauber.

Men foreløpig har altså Sauber ingen planer om å bytte navn på teamet. Kanskje han venter på at BMW eller Ferrari skal komme med forslag til løsning? For det interessante med navnet BMW Sauber er selvfølgelig det faktum at teamet skal kjøre med motorer fra Ferrari, og da blir jo BMW litt feilplassert.

Jeg er ikke helt sikker på hvilken vei dette kan slå ut. For BMW kan det jo være positivt med fortsatt eksponering i Formel 1. For alt det vi vet kan det være en del av vilkårene for salg av teamet at BMW-navnet skal beholdes, selv om jeg egentlig tviler på det.

Men på den annne side kan man jo se for seg at Ferraris PR-folk kan utnytte navnet på en måte BMW ikke kommer til å like. Hva med teksten «BMW Sauber F1 Team – Powered by Ferrari» på motordekslet?

Det bør være verdt noen euro i avslag på motorkontrakten for Sauber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar