lørdag 30. januar 2010

Billettpriser til Formel 1-løp i 2010

Nå er det bare seks uker til 2010-sesongen drar i gang i Bahrain, og for alle som har planer om å reise ut i verden for å se et løp «live» begynner det å bli på tide å bestille billetter. De beste tribuneplassene blir selvsagt først utsolgt, og man skal jo ha både flybilletter og hotellrom i tillegg.

Men det er stor forskjell på billettprisene til de forskjellige løpene rundt i verden, så for de som ikke absolutt må reise til en bestemt bane, kan det være mye å spare på å finne et løp som er «på billigsalg».

En oversikt
For å få en oversikt over prisnivået har jeg vært inne på de forskjellige arrangørenes nettsider, og funnet den laveste prisen for en helgebillett med fast sitteplass. Jeg har også sett på prisen for en sitteplass på hovedtribunen, d.v.s. rett overfor pitboksene.

Merkelig nok er det fortsatt flere arrangører som ennå ikke har lagt ut billetter for salg. Noen arrangører – som Kanadas Grand Prix - har ikke en gang egne nettsider, og da har jeg brukt billettprisene som oppgis hos formula1.com. Men heller ikke på Bernies egne sider er det mulig å få billetter til de siste løpene i sesongen. Men det er kanskje ikke så veldig interessant når man tenker på hvor i verden de løpene går.

Monaco er dyrest
Det kommer vel ikke som noen stor overraskelse at Monacos Grand Prix har de desidert dyreste billettene. At Spa også er høyt oppe på lista kommer vel heller ikke som et sjokk. Men at billettene til løpet i Brasil skulle være så dyre hadde jeg ikke trodd. Normalt henger jo billettprisene sammen med kostnadsnivået i landet, men i Brasil ser det ut for at Formel 1 er unntatt fra denne regelen.

Ellers er det jevnt over ganske dyrt å se Formel 1-løp i Europa, mens det er billig i land der Bernie har fått myndighetene på kroken. Det ser man f.eks. på prisene i Kina, Bahrain, Malaysia og Tyrkia. Men her vet vi jo også at tribunene bruker å være tomme, selv om prisene er lave.

Billigst på svartebørs i Kina
Jeg har forresten lest at arrangørene i Kina gir bort en masse billetter, og at disse ofte selges til lavpris på svartebørsen. Dette er visst tilfelle i andre «nye» F1-land også, så det kan være mye å spare på de minst populære løpene, hvis man kjøper billetter på stedet. Vær også klar over at en del arrangører tilbyr gode rabatter hvis man er tidlig ute med bestillingen, eller hvis man bestiller flere billetter samlet.

Prisen for billigste tre-dagers sitteplassbillett varierer fra 330 kroner i Kina til 4 175 kroner i Monaco, mens prisen på hovedtribunen går fra moderate 1 815 kroner i Tyrkia til hele 6 947 i Monaco. Da begynner det å svi, synes jeg. Og billettene i Monaco gjelder attpåtil bare for lørdag og søndag, mens flere andre arrangører også inkluderer en «pit lane walk» på torsdag i tre-dagersbillettene.

Billetter til løpene i Singapore, Japan, Korea og Abu Dhabi er ikke lagt ut for salg ennå, så de mangler i oversikten.

Billigste tre-dagers sitteplassbillett:

graf-lavpriser-tribune

Som tabellen viser er Italias Grand Prix det billigste europeiske løpet, mens billetter til Englands Grand Prix på Silverstone er nesten like dyre som til løpet på Spa.

Pris for tre-dagers billett på hovedtribunen:

graf-priser-hovedtribunen

Merkelig nok er billetter til hovedtribunen billige på Silverstone, mens arrangørene i Valencia har lagt seg på et kunstig høyt nivå. Man skulle nesten tro de prøver å konkurrere med Monaco.

Noen løp blir fort utsolgt
På de mest populære løpene, som Englands GP på Silverstone, Belgias GP på Spa og Monaco Grand Prix, begynner de beste plassene nå å bli utsolgt. Og etter Michael Schumachers comeback ble billettene til Tysklands GP på Hockenheim også svært ettertraktet, så her kan det også bli utsolgt ganske fort.

Sjekk prisene selv
Jeg har bare sett på to utvalgte billett-typer, men det et utall varianter å velge mellom til alle løpene. Derfor har jeg laget en liste over de arrangørene som selger billetter via sine nettsider, så kan hver enkelt sjekke mer på egen hånd.

En sak jeg må si fra om, er at det er en del av arrangørene som har laget nettsider som er så vanskelige å forstå at det er ganske godt gjort at de får solgt noen billetter i det hele tatt. Så ikke bli forbauset om du ikke finner frem på sidene med en gang. Lykke til!

Arrangørenes nettsider:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar