torsdag 3. desember 2009

Renault i forhandlinger med David Richards?

Renault F1 Det er fortsatt ingen som vet helt sikkert om Renault kommer til å stille med et Formel 1-team til start i Bahrain neste år. For noen dager siden gikk ryktene ut på at de kun ville fortsette i Formel 1 dersom de fikk sponsorer som dekket alle utgiftene, men i dag melder den franske avisen L’Equipe at Renault forhandler med David Richards om å selge fabrikken sin i Enstone til Prodrive, med sikte på å trekke seg ut av Formel 1.

Ifølge L’Equipe skal Renault-sjefen, Carlos Goshn, har hatt flere møter med Bernie Ecclestone i det siste, mens presidenten for Renault Sport, Bernhard Rey, leder arbeidet med å få solgt teamet.

Planen skal være at Prodrive skal overta chassisproduksjonen og Renaults plass i Formel 1, mens Renault skal beholde motorfabrikken i Viry-Chatillon, og bygge motorer til Prodrive og Red Bull.

En avtale med Renault vil gi Richards muligheten til å kvitte seg med den gamle Prodrive-fabrikken i Banbury, og flytte Prodrive til Renaults topp moderne fabrikklokaler, som også inneholder vindtunnel og CFD-avdeling.

David Richards har mislyktes med å få Prodrive inn i Formel 1 et par ganger før, og han har ikke benektet at han fortsatt jobber for å få det til. Kanskje han vil lykkes med å beseire FIA-pampene ved å gå en omvei denne gangen.

Det ryktes også at Richards har en koreansk bilfabrikk i ryggen. Det ville sikkert passe Bernie fint. Han har jo fått på plass et løp i Korea til neste år, og da trenger han jo en stor, lokal sponsor.

Det ville forresten vært litt morsomt om David Richards nok en gang skulle overta det samme teamet som han drev på slutten av 1990-tallet. Den gangen het teamet Benetton, og også den gangen var Flavio Briatore blitt sparket som teamsjef da Richards overtok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar