onsdag 23. desember 2009

Michael Schumachers comeback er bekreftet

Schumi_Haug NRK P2 har et humorprogram som heter «Hallo i uken» (som ikke er så artig lenger etter at de gamle programlederne sluttet). De brukte å reklamere med at «Vi gir deg nyhetene – før de skjer». Nå virker det som om NRK Kveldsnytt har tatt over den rollen, for i går kveld meldte de at Michael Scumacher har skrevet under for Mercedes. De tok ingen forbehold, så saken virket avgjort.

Jeg skvatt til i sofaen, for jeg hadde nettopp vært innom de fleste Formel 1-nettsidene, og ingen hadde skrevet noe om at Schumacher-avtalen var bekreftet. Hvor hadde NRK fått dette fra? Jo, et utvidet søk på nettet viste fort at det var den tyske sladderavisa Bild som var NRKs kilde.

Og det viste seg faktisk at de hadde rett, for i dag klokka halv tolv kom bekreftelsen: Michael Schumacher har undertegnet en treårsavtale med Mercedes GP. Han blir dermed teamkollega med Nico Rosberg, som sikkert er begynt å lure på om han har gjort noe dumt. Betegnelsen «likestilte førere» finnes som kjent ikke i et team der Michael Schumacher og Ross Brawn jobber. (Bare spør Rubens Barrichello).

Det må jo være surt for Luca di Montezemolo og de andre hos Ferrari å tenke på at det var på grunn av deres forsøk på å få Michael Schumacher inn som reserve for Felipe Massa, at Schumi fikk tilbake lysten til å kjøre Formel 1. Ferrrari har brukt over ti år på å gjøre Schumacher til sin ambassadør og merkevare, og nå skal han altså bruke stjernestatusen hos en av deres argeste konkurrenter i sportsbilmarkedet.

Ifølge Bild vil Schumacher får syv millioner euro for å kjøre 2010-sesongen, men uansett lønn antar jeg at det ikke er for pengenes skyld han gjør comeback. Det må jo være fordi han synes det er for kjedelig (eller helsefarlig) å kjøre motorsykkel, eller helst fordi han vil bevise at han fortsatt er god nok til å vinne etter å ha vært borte fra Formel 1 i tre sesonger.

De fleste gamle mestre i idrettsverdenen som har gjort comeback har ikke klart å hevde seg, men en 41 år gammel Michael Schumacher har muligens fortsatt egenskaper som gjør ham i stand til å vinne. For han skal neppe være med bare fordi han han lyst til å kjøre bil, det er nok et nytt mesterskap han og Ross Brawn satser på. Men for å få det til må Mercedes gi ham en vinnerbil, som i tillegg må passe hans kjørestil. Med de begrensede mulighetene til testing før sesongen starter, tar både han og Mercedes en stor sjanse med dette prosjektet.

Hvis bilen ikke er god nok, eller Schumi ikke klarer å omstille seg til nye forhold, kan comebacket raskt vise seg å være en dårlig ide. Og som vi har sett mange ganger før har Schumacher en tendens til å bruke «dirty tricks» hvis det er nødvendig for å nå helt til topps. Det kan bli mange heftige situasjoner og interessante dommeravgjørelser i 2010 også.

Jeg antar at arrangørene av Tysklands Grand Prix på Hockenheim gnir seg i hendene nå. De kan nok regne med at billettsalget vil eksplodere etter denne nyheten.

Og nå trenger ikke Nick Heidfeld å vente lenger med å skrive under for Sauber. Det er ikke så mange ledige seter igjen nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar