mandag 7. desember 2009

Englands Grand Prix tilbake til Silverstone

Silverstone-logo I dag ble det klart at British Racing Drivers Club, som eier Silverstone, har klart å bli enige med Bernie om en avtale for Englands Grand Prix fra 2010, til erstatning for det konkursrammede prosjektet på Donington Park.

Silverstone har sikret seg en avtale for 17 år fremover, med mulighet for å avslutte samarbeidet etter 10 år. Det betyr at det blir både Formel 1 og Moto GP på Silverstone neste år.

Nå står hele anlegget foran store ombyggingsarbeider, men dette vil ikke være ferdig før i 2011. Men det er mulig at Formel 1-løpet kan kjøres på en ny, utvidet banesløyfe allerede til neste år. Den nye delen – kalt «Arena complex» - vil øke banelengden til 5,67 km, og skal gi flere forbikjøringsmuligheter.

Det som endelig har fått BRDC til å undertegne avtalen, er at Bernie har redusert den årlige økningen av avgiften på 7 % som han vanligvis bruker, til 5 %. Men med en avgift på £12 millioner (ca. 112 mill.kroner) for det første året, kommer Silverstone likevel til å betale £310 millioner i løpet av de neste 17 årene. Med full avgift til Bernie ville summen blitt £370 millioner, så det er en bra rabatt de har fått.

Det ryktes at den nye FIA-presidenten, Jean Todt, skal ha vært en pådriver for å overbevise Bernie om at Englands Grand Prix er viktig nok til å få særbehandling. Det er i så fall en positiv innblanding fra FIA som vi ikke har sett før. Kanskje Todt klarer å få Frankrikes Grand Prix tilbake på kalenderen også?

Nå har det vært flere gode F1-nyheter i det siste. Det er nesten så man begynner å tro at det verste er over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar