mandag 2. november 2009

Williams bekrefter Barrichello og Hulkenberg - Red Bull beholder Renault

williams_2009c Williams har nå endelig bekreftet at Rubens Barrichello og Nico Hulkenberg skal kjøre for dem neste år. Dette har lenge vært en av de dårligst bevarte hemmelighetene i Formel 1, selv om Barrichello selv har forsøkt å prate det bort. Med dette vil Williams få to førere med helt forskjellig erfaring neste sesong. Barrichello er den Formel 1-føreren med mest erfaring av alle, mens Hulkenberg er et helt nytt navn i toppserien. Han vant GP2-serien i år, og har tidligere vunnet F3 Euro-serien, Formula Masters, A1 GP og Formula BMW i Tyskland.

Bruno Senna til Campos Meta
På lørdag kom bekreftelsen på at Bruno Senna er blitt enig med Campos Meta 1 om en avtale for neste år. Det betyr at Senna-navnet endelig er tilbake i Formel 1, og at enda en brikke er kommet på plass i det store puslespillet for 2010.

Det vi venter på nå er at Brawn skal bekrefte at Button og Rosberg har skrevet under for 2010, og at Renault skal bekrefte Timo Glock, så er halve førerkabalen lagt.

Nye rykter
Av nye førerrykter kan nevnes at Heikki Kovalainen nå knyttes til Manor/Virgin, og at 38 år gamle Jacques Villeneuve kan komme til å dukke opp hos USF1. Akkurat det tror jeg ikke noe på, men vi får vel snart vite om det er noe i ryktet.

Red Bull beholder Renault-motorene
Red Bull har nå bekreftet at de fortsetter med Renault-motorer, etter å ha vurdert både Mercedes-Benz og Cosworth. Mercedes-avtalen ble torpedert av McLaren, som ikke ville godta at enda en konkurrent skulle kjøre med samme motor som dem, mens Cosworth ble forkastet på grunn av for mange usikkerhetsmomenter knyttet til hestekrefter, bensinforbruk og driftssikkerhet.

Beslutningen ble ifølge teamsjef Christian Horner tatt før løpet i Abu Dhabi. Nå skjønner jeg hvorfor de to RedBull-førerne var så opptatt av å skryte av Renault-motoren etter løpet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar