søndag 1. november 2009

Vettel avsluttet sesongen med seier i Abu Dhabi

vettel abu dhabi Sebastian Vettel vant en forholdsvis enkel seier i på den nye Yas Marina Stadion i Abu Dhabi, etter at Lewis Hamilton måtte bryte med bremsetrøbbel. Men Vettel ville trolig ha vunnet uansett, for Hamilton klarte ikke å få det forspranget han trengte før det første pitstoppet, og Vettel tok ledelsen da han kom ut fra sitt første stopp. Etter det var det ingen tvil om hvor seieren ville havne. Med denne seieren sikret Vettel seg andreplassen sammenlagt, foran Rubens Barrichello som ble nummer fire i dag.

Sesongens siste løp ble for det meste ganske kjedelig, hvis man ser bort fra de første rundene, samt Jenson Buttons kamp mot Mark Webber helt mot slutten. Sånn sett virker ikke den nye, storslagne banen i Abu Dhabi som noe mesterverk. Jeg synes den minner mest om et PC-spill, med sine lyseblå avkjøringssoner og de moderne bygningskonstruksjonene.

Men ett lyspunkt i dag var Toyotas reservefører, Kamui Kobayashi, som igjen viste fine fighteregenskaper og liten respekt for sine mer erfarne konkurrenter. Han startet fra P12, men kjørte seg raskt oppover i feltet. Av dem han kjørte forbi kan nevnes Kimi Räikkönen og Jenson Button. En periode var han helt oppe på tredjeplass, men falt nedover igjen etter å ha vært inne til sitt eneste pitstopp. Til slutt endte han på en fin sjetteplass, og ble med det den eneste av en-stopperne som kom på poengplass i dag. Det er ikke dårlig for en nykommer!

Kobayashi tok sine tre første poeng etter bare to løp i Formel 1, og det var sikkert en ekstra fjær i hatten at han kom inn på plassen foran Jarno Trulli. Det vil være rart om ikke vi får se unge Kobayashi som fast Toyota-fører neste år, hvis japanerne får godkjent budsjettet slik at de kan fortsette i Formel 1.

En annen ung fører som gjorde en god innsats for andre løp på rad, var Toro Rossos Sebastien Buemi. Han startet fra P10 og endte på åttende plass i dag. I Brasil ble han nummer syv, og til sammen har han stått for seks av de åtte poengene Toro Rosso har tatt i år.

Verken McLaren eller Ferrari tok poeng i dag, og McLaren beholdt derfor tredjeplassen i konstruktørmesterskapet, ett poeng foran Ferrari. De to første plassene var det allerede klart at Brawn og Red Bull ville ta.

Nick Heidfeld tok fire poeng i dag, og BMW-Sauber tok med det sjetteplassen fra Williams i sammendraget. Heidfeld passerte samtidig sin stallkamerat Robert Kubica i fører-VM. Det var sikkert viktig for Heidfeld, som fortsatt står uten kontrakt for neste år. Jeg lurer forresten på om BMW-Sauber får utbetalt de premiepengene nå som de trekker seg, eller om «nye Sauber» eventuelt kan gjøre krav på dem hvis de får en plass neste år. (Men Bernie finner sikkert et argument for å beholde pengene.)

Nå er altså Formel 1-sesongen over for i år. Men det blir sikkert ikke stille på nyhets- og ryktefronten av den grunn. Nå skal vi ha på plass førere i ti av de tretten teamene, og så begynner oppkjøringen frem mot neste sesong.

Så det er ingen grunn til å slutte å følge med på det som skjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar