fredag 27. november 2009

Peter Sauber kjøper tilbake teamet fra BMW

Peter Sauber Etter mange rykter og spekulasjoner omkring det mystiske investeringsselskapet Qadbak, er det i dag blitt klart at BMW selger Formel 1-teamet sitt til Peter Sauber. Det betyr at Sauber «får tilbake» teamet han solgte for fire år siden, og at de fleste arbeidsplassene i Hinwil trolig er reddet. Forutsetningen for at handelen kan gjennomføres er imidlertid at FIA gir Sauber plassen som ble ledig etter at Toyota trakk seg. Men Peter Sauber er jo en anerkjent seriøs skikkelse i Formel 1, så det er vel liten grunn til at FIA ikke skal la ham få plassen.

Etter at handelen med Qadbak tilsynelatende var i boks, kom det frem at mannen bak selskapet var en kar som hadde flere dommer for svindel bak seg, og at forbindelsen til de «rike familiene» i Sveits og Saudi-Arabia ikke var helt slik som BMW hadde trodd.

I forbindelse med Qadbak-handelen ble det sagt at Ferrari skulle levere motorer til det nye teamet, men om dette fortsatt gjelder er foreløpig ikke kjent. Men Sauber F1 kjørte jo i sin tid med Ferrari-motorer, så det er vel ikke usannsynlig at dette samarbeidet kan tas opp igjen. Da kan det også hende at Ferrari vil ha et ord med i laget når det gjelder førervalget, så det kan jo gi åpning for en nykommer.

Uansett tror jeg at Peter Sauber er den beste kjøperen – både for teamet og for Formel 1 generelt. At BMW ikke valgte denne løsningen med en gang må skyldes at de trodde de ville få mer penger hos Qadbak. Så feil kan man ta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar